Vlees.nl

  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Noskos
      ma 23 apr

      Aftrap van de Nationale BBQ Weken 2018

      Noskos
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Consumptie
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
mp3 database movie database pdf database
Home / Nieuws /

Consumentenbond wil helderheid over ‘ambachtelijk’

26-05-2015

Consumenten verwachten bij een ambachtelijk product authentieke ingrediënten, een bereiding door vaklieden en handwerk in plaats van fabrieksmatige productie. Supermarktproducten waarop deze term prijkt, zijn volgens de Consumentenbond in die zin vaak helemaal niet zo ambachtelijk en de organisatie wil daarom heldere richtlijnen’.

De Consumentenbond bekeer een reeks ‘ambachtelijke’ producten van de grotere supermarktformules. Dat leverde tientallen voorbeelden van verpakkingen die er traditioneel uitzien, maar waarvan de inhoud dat niet is.

Zo bevatten de ambachtelijke zeezout & zwarte peper chips bijvoorbeeld suiker, uipoeder, gistextract en aroma’s en de ambachtelijke poffertjes melkpoeder, aroma’s en emulgator. Deze zijn inmiddels uit de handel, zoals ook een ambachtelijke eiersalade en tartaar het veld hebben geruimd.

Uit een enquête van de Consumentenbond onder 700 consumenten blijkt dat mensen amper geloven, dat ambachtelijke producten ook echt ambachtelijk zijn bereid. De ondervraagden ergeren zich er aan, vinden de producten misleidend en onnodig duur. Ruim tweederde ziet ‘ambachtelijk’ alleen als marketingbegrip.

Omdat de term ambachtelijk nog vogelvrij is pleit de Consumentenbond voor heldere richtlijnen.

Vlees.nl

Algemene achtergrondinformatie lees je in ons thema ‘etikettering & labelling’.

Terug naar overzicht

Relevant nieuws

Prijsbeleid rond vlees staat los van productiefactoren

do 12 mei

Wat vertelt het etiket?

wo 24 feb

Maaltijdbox met Kerst steeds populairder

do 17 dec
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

di 24 apr

‘Lekker’ voor middelbare scholieren het allerbelangrijkst

Tieners anno 2018 vinden ‘lekker’ het belangrijkste wanneer ze zelf eten kopen. Dat blijkt uit een een groot verkennend onderzoek van Het FoodService Instituut

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative