Vlees.nl

  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • ma 23 apr

      Miss Meat meets worstwetenschapper ‘ Meneer Wateetons’

  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Consumptie
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
mp3 database movie database pdf database
Home / Nieuws /

Geen biggencastratie meer in 2018

19-11-2013

‘We kunnen leren van de ervaringen van de Dierenbescherming en de Nederlandse varkensvleessector’. Dat zei directeur Hameleers van Eurogroup for Animals tijdens de afsluiting van vijf jaar onderzoek naar het willen en kunnen stoppen van de castratie van beerbiggen. Het doel van dit Europese netwerk van dierenwelzijnsorganisaties is om in 2018 in heel Europa geen varkens meer te hoeven castreren.

Op de bijeenkosmt werd vastgesteld dat inmiddels de helft van de mannelijke varkens (beren) in Nederland niet meer wordt gecastreerd. De andere helft is vooral bestemd voor export naar landen als Duitsland, Frankrijk en Italië, waar weinig tot geen berenvlees van gecastreerde varkens wordt geaccepteerd.

Stoppen met castreren leidt tot beter dierenwelzijn en heeft economische voordelen, zo meldt de Dierenbescherming. Een niet-gecastreerd mannelijk varken heeft minder voer nodig om te groeien en produceert ook minder mest. Deze beer ontwikkelt meer spierweefsel en minder vet en heeft zo een betere vlees-vetverhouding en mager vlees. Bijkomend is dat de varkenshouder het ongename werkje niet meer hoeft te doen. De Dierenbescherming noemt dat een win-win situatie voor het welzijn én de economie.

De Europese dierenwelzijnsorganisatie Eurogroup for Animals streeft er naar om het castreren van beren in heel Europa af te bouwen. Directeur Hameleers wil samenwerken met het NL initiatief ‘Boars 2018’ om tegen 2018 de castratie van beerbiggen tot het verlden te laten behoren. Naar beproefd Nederlands model zoekt de organisatie daarbij de samenwerking met het bedrijfsleven.

Bron: Dierenbescherming

Vlees.nl

Algemene achtergrondinformatie leest u in ons themadossier berengeur.

Terug naar overzicht

Relevant nieuws

Nederlandse rund- en kalfsvlees mag (weer) naar VS

vr 26 feb

Behoefte aan informatie over voedsel stijgt door

ma 28 dec

IARC niet representatief voor NL consumptie vleeswaren

ma 26 okt
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

ma 23 apr

Frankrijk: vega producten moeten eigen namen verzinnen

‘Vegetarische steak’  in de schappen? In Frankrijk is dat binnenkort afgelopen. Volgens www.vilt.be  heeft het Franse parlement een wetsvoorstel goedgekeurd dat

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative