Als het aan de Twentse initiatiefnemers Wooldrik en Bruggeman ligt, krijgt (ook) Enschede een foodhal. De ondernemers hebben veel ervaring opgedaan met de Stoer Voer-foodtruckfestivals (afbeelding) in de regio en hebben een goed beeld van de smaak van Twente.
Rauwer
De foodhal in Enschede zou anders van aard zijn dan de bekende Markthal in Rotterdam of de Foodhallen in Amsterdam. Wooldrik wil beginnen met een wat ‘rauwere foodhal’, die meer lijkt op de Fenix Food Factory in Rotterdam en het Fooddock Deventer. ‘Wij willen kwaliteit met een warme uitstraling. Tukkers willen mooi eten zonder er bakken geld voor uit te hoeven geven. Dat is onze ervaring op de foodtruckfestivals.’
De plannen moeten gerealiseerd worden in de oude Polaroidfabriek aan de Hoge Bothofstraat. Een renovatie zal de karakteristieke fabrieksgevel in ere herstellen en met de sheddaken wordt het textielverleden teruggehaald. De opening staat gepland voor het najaar van 2017.
Den Haag, Den Bosch en Amersfoort
Ook in Den Haag (en elders) leven foodhal plannen. Bij het Centraal Station zou onder de noemer Minglemush begin 2017 een hal moeten openen. De initiatiefnemers zoeken ondernemers met originele concepten voor een goede invulling van 1400 m2 met food, maar ook non-food, start-ups en culturele initiatieven. Ook voor de Pier in Scheveningen worden food-concepten uitgedacht.
Een foodhal is geen geplaveide weg naar ondernemerssucces. Initiatiefnemers in Amersfoort (Amicitia Food VIllage) en in Den Bosch (Van Heinde) hebben de deuren van hun hallen na enkele maanden al weer gesloten.
Meer informatie
Alles over kansen en bedreigingen voor de foodhal in deze marktverkenning.