Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Eiwit
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Nieuws /

Finalisten ‘Beste Idee Van Varkensland’ bekend

01-05-2019

Rainier van Gelderen, Wilfred Markvoort, Ruud Pothoven, Yke Roelevink en Luuk Winkelmolen zijn de vijf finalisten van Het Beste Idee Van Varkensland. In totaal heeft de eerste landelijke editie van dit initiatief 25 innovatieve ideeën opgeleverd voor het verder verbeteren van het welzijn van varkens. De winnaar wordt 28 mei in Ede bekendgemaakt. Hij wordt vervolgens gesteund in het praktisch uitwerken van het idee.

Van Gelderen uit Noord-Brabant is genomineerd voor zijn oplossing om biggen bij meerdere zeugen te kunnen laten drinken door het weghalen van kraamhokafscheidingen.
Markvoort uit Gelderland ontwikkelde een speelplek met kunstgras waar varkens beschutting kunnen zoeken en hun natuurlijk wroetgedrag kunnen uiten, waardoor afleiding wordt geboden en staartbijten vermindert.
Pothoven uit Gelderland is genomineerd voor zijn idee voor een mobiele slachterij om het transport van levende varkens te reduceren en waardoor directe afzet naar consumenten mogelijk gemaakt wordt.
Roelevink uit Friesland diende zijn idee in voor een vochtdoorlatende kunststofvloer waarbij de mest en urine gescheiden worden, zodat broeikasgassen afnemen.
Winkelmolen uit Limburg werd genomineerd vanwege zijn idee om consument en varkenshouders via een spaarsysteem met elkaar te verbinden, zodat projecten en initiatieven voor een duurzame varkenshouderij kunnen worden ondersteund.

Het Beste Idee Van Varkensland is een aanpak om de Nederlandse varkenssector te mobiliseren om innovatieve concepten te ontwikkelen die mens en dier ten goede komen. Dit Overijsselse initiatief is in 2019 voor het eerst landelijk uitgerold en gekoppeld aan het thema dierenwelzijn. Het initiatief beoogt ook om het publiek te informeren over ontwikkelingen in de sector. Het is ontstaan vanuit de Coöperatie Varkensartsen en VKON en wordt inmiddels gesteund door LTO Noord, Rabobank, de POV.

Idee 2017 wint prijs World Veterinary Association

Dierenarts Anette van der Aa, oud-winnaar van Het Beste Idee Van Varkensland, ontving vanwege haar winnende idee van 2017 onlangs de ‘Animal Welfare Award’, Dit wordt gezien als  een belangrijke onderscheiding van de wereld dierenartsen organisatie (World Veterinary Association) die Van der Aa ontving voor haar beslisondersteuner voor het al dan niet euthanaseren van biggen.

 

Terug naar overzicht

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}