Een kwart van de consumenten gaat minstens één keer per maand naar een restaurant; 4% eet wekelijks buitenshuis.
Bijna de helft eet een enkele keer per jaar buiten de deur te eten. Eén op de 10 consumenten gaat nooit uit eten. Dat blijkt uit de ING Vraag van Vandaag van afgelopen week onder gemiddeld 65.100 respondenten.
Gemiddeld geven Nederlandse restaurantbezoekers zo’n 30 euro per persoon uit in een restaurant. De meerderheid maakt weleens gebruik van kortingsacties als ze buiten de deur gaan eten. De uitgaven kunnen per bezoeker flink verschillen.
De echte Hollanders lukt het om de kosten van een etentje buiten de deur te beperken tot onder de 20 euro. Een even grote groep consumenten geeft minimaal het dubbele uit: 40 euro of meer. De meeste consumenten besteden zo’n 30 euro per persoon in een restaurant.
Van invloed op de prijs zijn het soort keuken, de kwaliteit van het eten, de locatie van het etablissement, de service, de concurrentie en natuurlijk de hoeveelheid bestelde gerechten en drankjes.
Kortingsacties kunnen consumenten helpen de kosten van een etentje te drukken. Zo zijn er talloze websites waar consumenten forse kortingen kunnen krijgen.
Veel steden kennen restaurantweken, waarin consumenten tegen een vast bedrag in allerlei restaurants kunnen dineren. De meeste consumenten (55%) maakt gebruik van kortingsacties. Een kleine groep van 2% gaat zelfs nooit uit eten zonder kortingsactie.
Vlees.nl
Voor de thuisblijvers en hobbykokers hebben wij een boeiende receptendatabase.