Vlees.nl

  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • ma 23 apr

      Miss Meat meets worstwetenschapper ‘ Meneer Wateetons’

  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Consumptie
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
mp3 database movie database pdf database
Home / Nieuws /

Dijksma roemt Nederlandse vleessector

16-01-2015

Staatssecretaris Dijksma (EZ) heeft op de internationale landbouw-consumentenbeurs Grüne Woche in Berlijn stilgestaan bij de kwaliteit en duurzaamheid van Nederlands varkensvlees.
In een rondgang over het Holland Plein nam Dijksma haar Duitse collega Schmidt en burgemeester Müller van Berlijn mee naar de stand van de varkensvleesketen.

In de stand presenteerde voorzitter Douma van het Platform Varkensvleesketen de Duitse vertaling van de gezamenlijke beleidsvisie: Recept voor Duurzaam Varkensvlees. Dijksma benadrukte bij haar Duitse collega de ambities van de sector. Zij reikte het eerste Duitstalige exemplaar van het ‘Rezept für nachhaltig produziertes Schweinefleisch’ uit aan Schmidt.

APPelgooier

Dijksma en Schmidt namen ook de tijd varkens met appels te voeren. Dit gebeurde met een live-verbinding met de Vair-varkensstallen van het varkensbedrijf van de familie Nooijen in Erp. De bewindslieden drukten samen op een button en zagen hoe honderden kilometers westelijker de varkens zich tegoed deden aan de appel.

Inspanningen

De varkensvleesketen is de staatssecretaris zeer erkentelijk voor haar inspanningen om het duurzaam geproduceerde Nederlandse varkensvlees in binnen- en buitenland onder de aandacht te brengen. Een van die inspanningen was ondersteuning vanuit haar ministerie om de varkensvleesketen te laten deelnemen aan de Grüne Woche.

Platform

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), de Nederlandse Vakbond Varkenshouders, LTO vakgroep Varkenshouderij, en de brancheorganisatie voor voerfabrikanten Nevedi staan dit jaar voor het eerst én samen als Platform Varkensvleesketen op de Grüne Woche. Daar promoten zij onder de noemer ‘Pork from Holland’, gezamenlijk het duurzame Nederlandse varkensvlees.

Kalfsvlees

De delegatie met Nederlandse en Duitse hoogwaardigheidsbekleders stond op de Grüne Woche ook stil bij de kwaliteiten van Nederlands kalfsvlees. De Nederlandse (wereld)marktleider in kalfsvlees gaf op de eigen stand uitleg bij de kwaliteitsgaranties en verzorgde een demonstratie in het uitbenen van een mooi stuk kalfsvlees. Uiteraard werd er Nederlands kalfsvlees aangeboden en geproefd.

Vlees.nl

Algemene achtergrond lees je met name ook in ons thema duurzaamheid veehouderij

Terug naar overzicht

Relevant nieuws

Vleessector grootste NL foodexporteur

ma 18 jan

Supers kijken uit naar Pasen

di 31 mrt

Nederlanders besteden meer aan voeding

di 29 dec
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

ma 23 apr

Frankrijk: vega producten moeten eigen namen verzinnen

‘Vegetarische steak’  in de schappen? In Frankrijk is dat binnenkort afgelopen. Volgens www.vilt.be  heeft het Franse parlement een wetsvoorstel goedgekeurd dat

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative