Vlees.nl

MENUMENU
  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Ubel Zuiderveld
      wo 30 jan

      De hotdog, heet en haute

      Ubel Zuiderveld
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Nieuws /

Dijksma: NL varkensvleesketen is wereldtop

16-05-2014

De varkensvleesketen moet volgens staatssecretaris Dijksma (EZ) meer uitdragen, dat de bedrijfstak tot de beste in de wereld behoort. Dat zei de bewindsvrouw in een onderhoud met de sector: ‘Het is verrassend hoe weinig mensen dit weten. Toen ik aantrad, had ik het ook nog niet goed op het netvlies, terwijl ik toch behoor tot de burgers met een meer dan gemiddelde interesse.’

Staatssecretaris Dijksma (EZ) heeft een goed gevoel bij het Recept Duurzaam Varkensvlees van de NL varkensvleesketen. De stappen die de keten in deze visie zet, zijn belangrijk voor de verbinding met de samenleving. ‘De visie is langdurig. Neem maatschappelijke organisaties mee en zorg voor brede steun’, zei Dijksma in gesprek met het Platform Varkensketen (COV, LTO en NVV).

Het Platform Varkensketen riep Dijksma op om samen met de varkensvleessector te werken aan een toekomstbestendige bedrijfstak, waarin ondernemers en hun medewerkers een goed inkomen kunnen verdienen. Door extra regels en wetten op te leggen wordt het gelijke speelveld voor Nederland in Europa verstoord. Dit dreigt innovaties en een verdere verduurzaming tegen te houden.

Dijksma: “De Nederlandse varkensvleesketen voegt waarde toe door steeds duurzamer te werken.’ De staatssecretaris pleitte er daarom voor om die waarde op de agenda te krijgen binnen de Alliantie Verduurzaming Voedsel, waarin ook met de supermarkten wordt gesproken.

Vlees.nl

Wie alles over vlees en de productie daarvan graag beter op het netvlies heeft, leest onze themadossiers.

Terug naar overzicht

Relevant nieuws

Inmiddels 25 marktconcepten voor varkensvlees

vr 2 okt

Social media geven boeren ‘meer smoel’

ma 6 jan

Nederlandse varkenshouderij koploper duurzaamheid

di 29 sep
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

vr 15 feb

Voor de beste grillworst moet je naar Oosterwolde (Gld)

Topslagerij Van de Weg uit Oosterwolde (GLD) heeft de Grote Grillworsttest 2019 gewonnen. Op 12 februari ontving deze slager de bijbehorende prijs uitgereikt door 24-Kitchen

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative