Is vlees nog een beetje trending in de hippe Amsterdamse horeca. Jazeker. Zaken als the Beef Steak Club bewijzen dat vlees nog altijd hot is. Vaak zelfs zónder excuus-vegagerecht op de kaart.
Inspiratie haalden de bedenkers uit eind negentiende eeuw, toen beef steak clubs vooral een mannelijk publiek lokten met grote stukken vlees, pullen bier en entertainment tot diep in de nacht. Clubs vol mannen in slagersschort en met hoge hoed die met de handen aten en liters bier verslonden. Zoals in de film Gangs of New York.
In dit steakhouse revisited vind je ook emmers vol bier of cocktails en natuurlijk lappen vlees. Ze doen weliswaar aan shared dining, maar dan anders: naast biefstuk, kun je er namelijk een hele koe met je vrienden kopen en die tijdens verschillende bezoeken laten klaarmaken.
Op festivals zijn karkassen die neus-tot-staart worden geroosterd al jaren heel normaal. En nu worden ze dus ook binnen vier muren gehaald. Waarom? Waarschijnlijk omdat vegans heel dierlijks in smaak en textuur kunnen namaken, maar niet een complete koe op tafel kunnen zetten.