Vlees.nl

  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • ma 23 apr

      Miss Meat meets worstwetenschapper ‘ Meneer Wateetons’

  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Consumptie
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
mp3 database movie database pdf database
Home / Nieuws /

Waar vind je de beste hamburgers van Nederland?

11-01-2017

In de categorie ‘fastest’ heeft Vincent Kuik de Rijk van Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort de vakwedstrijd ‘De Lekkerste Hamburger van Nederland’ gewonnen. Bij de prijsuitreiking op de Horecava in Amsterdam verklaarde juryvoorzitter Rob Besseling dat de creatie ‘Kei Lekkerr’ het thema Dutchie het best benaderde. Het gebruik van het ingrediënt stroopwafel in een hamburger was zeer verrassend en gedurfd. De combinatie van een zoetje en een zuurtje in de burger kwam prima tot zijn recht. Geserveerd met MRIJ-vlees en een Pain d’Antan Rosset maakte dit tot de unanieme winnaar bij de jury.

Top 3 Fastest

  1. Vincent Kuik de Rijk van Kwalitaria Lekkerrr uit Amersfoort, met de creatie Kei Lekkerrr
  2. Algo Vissers van Boshuys uit Best, met de creatie ‘Delectable Burger’
  3. Raymon Ebing van SnackSalon La Plaza uit Bunschoten/Spakenburg, met de creatie ‘Dutch Angus Burger’

In de categorie ‘finest’ ging de winst naar Dennie Soffree van het restaurant Soffree on fifty-four in Oud-Beijerland.
Juryvoorzitter Justus de Nijs verklaarde dat vooral structuur van het vlees zich onderscheidde. De juryleden vonden unaniem dat alleen zijn creatie ‘de BZN’ van het bordje met het vlees al een perfecte match was, met het beste evenwicht in de smaken.

Top 3 Finest

  1. Dennie Soffree van Soffree on fifty-four (Oud-Beijerland), met de creatie ‘De BZN’
  2. Jakob  Waninge van Wereldsburgers (Groningen), met de creatie ‘Cranberry Rock’
  3. Jac Markusse van Restaurant de Domburger (Domburg), met de creatie ‘The Royal One’

Opdracht
Opdracht van de vakwedstrijden ‘De Lekkerste Hamburger van Nederland’ is het ter plaatse bereiden en serveren van vier identieke hamburgers. Daarnaast moet er één losse hamburger (alleen vlees, bereid en in vieren gedeeld) gepresenteerd worden. In het kader van verantwoorde voeding zijn het stimuleren van gezonde componenten en de caloriewaarde bij de hamburger van belang.

De wedstrijden zijn een initiatief van Stichting De Lekkerste Wedstrijden. De categorie ‘fastest’ is gericht op ondernemers van fast-service bedrijven en de categorie ‘finest’ voor hamburger speciaalzaken of restaurants met extra aandacht voor de hamburger.

Bron: Koninklijke Horeca Nederland

Vlees.nl
Voor lekkere hamburger recepten kijk je verder in onze recepten.

Terug naar overzicht

Relevant nieuws

Nederlandse rund- en kalfsvlees mag (weer) naar VS

vr 26 feb

Behoefte aan informatie over voedsel stijgt door

ma 28 dec

IARC niet representatief voor NL consumptie vleeswaren

ma 26 okt
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

ma 23 apr

Frankrijk: vega producten moeten eigen namen verzinnen

‘Vegetarische steak’  in de schappen? In Frankrijk is dat binnenkort afgelopen. Volgens www.vilt.be  heeft het Franse parlement een wetsvoorstel goedgekeurd dat

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative