In de categorie ‘fastest’ heeft Vincent Kuik de Rijk van Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort de vakwedstrijd ‘De Lekkerste Hamburger van Nederland’ gewonnen. Bij de prijsuitreiking op de Horecava in Amsterdam verklaarde juryvoorzitter Rob Besseling dat de creatie ‘Kei Lekkerr’ het thema Dutchie het best benaderde. Het gebruik van het ingrediënt stroopwafel in een hamburger was zeer verrassend en gedurfd. De combinatie van een zoetje en een zuurtje in de burger kwam prima tot zijn recht. Geserveerd met MRIJ-vlees en een Pain d’Antan Rosset maakte dit tot de unanieme winnaar bij de jury.
Top 3 Fastest
- Vincent Kuik de Rijk van Kwalitaria Lekkerrr uit Amersfoort, met de creatie Kei Lekkerrr
- Algo Vissers van Boshuys uit Best, met de creatie ‘Delectable Burger’
- Raymon Ebing van SnackSalon La Plaza uit Bunschoten/Spakenburg, met de creatie ‘Dutch Angus Burger’
In de categorie ‘finest’ ging de winst naar Dennie Soffree van het restaurant Soffree on fifty-four in Oud-Beijerland.
Juryvoorzitter Justus de Nijs verklaarde dat vooral structuur van het vlees zich onderscheidde. De juryleden vonden unaniem dat alleen zijn creatie ‘de BZN’ van het bordje met het vlees al een perfecte match was, met het beste evenwicht in de smaken.
Top 3 Finest
- Dennie Soffree van Soffree on fifty-four (Oud-Beijerland), met de creatie ‘De BZN’
- Jakob Waninge van Wereldsburgers (Groningen), met de creatie ‘Cranberry Rock’
- Jac Markusse van Restaurant de Domburger (Domburg), met de creatie ‘The Royal One’
Opdracht
Opdracht van de vakwedstrijden ‘De Lekkerste Hamburger van Nederland’ is het ter plaatse bereiden en serveren van vier identieke hamburgers. Daarnaast moet er één losse hamburger (alleen vlees, bereid en in vieren gedeeld) gepresenteerd worden. In het kader van verantwoorde voeding zijn het stimuleren van gezonde componenten en de caloriewaarde bij de hamburger van belang.
De wedstrijden zijn een initiatief van Stichting De Lekkerste Wedstrijden. De categorie ‘fastest’ is gericht op ondernemers van fast-service bedrijven en de categorie ‘finest’ voor hamburger speciaalzaken of restaurants met extra aandacht voor de hamburger.
Bron: Koninklijke Horeca Nederland
Vlees.nl
Voor lekkere hamburger recepten kijk je verder in onze recepten.