‘Wij hebben geen enkele aanwijzing voor gesjoemel met vlees, dat verkocht wordt onder het Beter Leven Keurmerk. De beschuldigingen in de Zembla-uitzending (begin september) zijn onaannemelijk’.
Dat schrijft Hans Alders in zijn rapportage (‘Een akelig misverstand’) over de verhalen van twee anonieme medewerkers van een grote vleesverwerker, dat de onderneming regulier varkensvlees zou toevoegen aan vlees, dat geproduceerd is onder het Beter Leven Keurmerk.
Op verzoek van de Dierenbescherming verdiepte de oud-minister zich in de productie, verwerking en administratie rond het vlees. Alders constateerde dat er zodanig overaanbod is aan ‘sterrenvlees’, dat alle pieken, feestdagen én de zomerse barbecue zonder moeite kunnen worden opgevangen’ Volgens Alders is er voor het vleesconcern dus ook helemaal geen reden om te mengen’.
De Dierenbescherming is blij dat de verwarring is weggenomen. De organisatie zegt er de handen voor in het vuur te steken dat de consument onverminderd krijgt wat hij mag verwachten met het Beter Leven kenmerk: vlees dat geproduceerd is met extra aandacht voor het welzijn van de dieren.
Bron: Dierenbescherming / Vion