Vlees.nl

  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Tom Gerrets
      do 21 dec

      Dude Food: Buikspek op 2 manieren

      Tom Gerrets
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Consumptie
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
mp3 database movie database pdf database
Home / Nieuws /

Dagritme bepaalt eetpatroon

02-10-2014

Door maatschappelijke tendensen als Het Nieuwe Werken, globalisering en de opkomst van netwerkorganisaties gaan we langzaam maar zeker anders eten. Volgens topman Bakker van een grote Nederlandse snackfabrikant gaan we van een maaltijdpatroon dat het dagritme bepaalt, naar een dagritme dat het eetpatroon bepaalt.

Het concept ontbijt-lunch-diner is aan slijtage onderhevig, stelt Bakker: ‘We schuiven steeds meer de kant op van Azië en Zuid-Amerika, waar mensen de hele dag door kleine gerechtjes eten. In Mexico is de taco-kraam nooit ver weg en in China kun je op elke hoek van de straat een kom noedels krijgen, dag en nacht.

Het ‘nieuwe eten’ gaat volgens Bakker niet om snoepen, snaaien en extra tussendoortjes, maar om lekkere en verantwoorde mini-maaltijden. Dit geeft een nieuwe lading en invulling aan het begrip snacken: snacken wordt eten en eten wordt snacken.

Producenten kunnen daarop inspelen met goede, lekkere en kwalitatief hoogwaardige snacks, met de beste ingrediënten, zonder kunstmatige additieven. Daarbij gaat het volgens de snacktopman ook steeds meer om natuurlijke (verse) ingrediënten, authentieke bereidingen, traceerbaar vlees en het zelf maken van de bouillon.

Vlees.nl

Algemene achtergrondinformatie leest u in ons thema Trends in Vlees.

Terug naar overzicht

Relevant nieuws

Nederlandse rund- en kalfsvlees mag (weer) naar VS

vr 26 feb

Behoefte aan informatie over voedsel stijgt door

ma 28 dec

IARC niet representatief voor NL consumptie vleeswaren

ma 26 okt
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

di 17 apr

Consument hecht waarde aan informatie

Consumenten hechten bij het kopen van varkensvlees waarde aan informatie over het bedrijf waar de varkens gehouden zijn, én zijn bereid extra te betalen voor informatie

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative