Tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam streden op dinsdag 20 september vijf professionele koks om het Glazen Kalf tijdens de jaarlijkse kookwedstrijd met kalfsvlees, georganiseerd door VanDrie Group. Winnaar van het Glazen Kalf 2022 is Glenn van Limbeek, chef-kok en eigenaar restaurant Roemer in Utrecht.
Glenn werd door de jury uitgeroepen tot winnaar, vooral door de goede bereiding van het kalfsvlees en de sprankelende presentatie. De prijzen bestonden uit het unieke beeld Glazen Kalf, een cheque voor kalfsvlees en een cheque voor een persoonlijke reportage in Culinaire Saisonnier.
Mysteriebox
De deelnemers kregen de opdracht om in anderhalf uur een hoofdgerecht te maken met kalfsvlees voor vier personen. Vooraf wisten ze niet welk kalfsvlees er klaar zou liggen. Het kalfsvlees mochten de deelnemers kiezen uit de mysteriebox die vlak voor de wedstrijd openging. Het assortiment bestond uit kalfsribeye, kalfslonghaas en kalfslever.
Alle kandidaten
De kandidaten waren Bunsum Promsuk (souschef van Eeterij de Beleving in Noordwijk), Bram Eerenbeek (souschef van Restaurant ’t Amsterdammetje), Nobee Oving (leerling Friese Poort, niveau 4 en werkzaam bij Landgoed Lauwswolt), Xander Lelie (leerling Sterklas en werkzaam bij Restaurant de Lindenhof) en Glenn van Limbeek (chef-kok en eigenaar restaurant Roemer). Van Limbeek bleek net iets boven de andere deelnemers uit te steken.
Jury
Juryvoorzitter was Huub Oudshoorn, chef-kok en voorheen voorlichter bij het bedrijfschap Slagersbedrijf. Huub werd bijgestaan door Franklin Mijnhijmer en Rianne Klein (chef-koks en specialisten op het gebied van kalfsvlees) en David Bakker (chef-kok, horecajournalist en hoofdredacteur van enkele vakbladen). Namens Stichting Promotie Kalfsvlees (SPK) nam Patricia van Krieken zitting in de jury.
Glazen Kalf jubileert
De wedstrijd, die jaarlijks door kalfsvleesproducent Van Drie wordt georganiseerd, vond dit keer plaats tijdens de van de vakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy. De 7de editie van vakbeurs ontving dit jaar een recordaantal bezoekers; het Glazen Kalf werd in 2022 voor de 25ste keer uitgereikt.