Vlees.nl

MENUMENU
  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Ubel Zuiderveld
      wo 30 jan

      De hotdog, heet en haute

      Ubel Zuiderveld
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Nieuws /

Boer kan vriend worden met de stad

10-01-2014

Het produceren in of rond een stedelijke omgeving biedt niet alleen bedreigingen, maar levert ook kansen voor agrarisch ondernemers (boeren).

Verstedelijking zet volgens de Vlaamse organisatie Inagro druk op de ruimte. Dat stelt de boer voor uitdagingen om het bedrijf dyna­misch en rendabel te kunnen houden. De nabijheid van de stedelingen en de interesse in de herkomst van voedsel, creëren echter ook extra kansen om de afzet via korte ketens te organiseren. Daarnaast winnen recre­atieve activiteiten bij de boer aan populariteit. Die interesse is niet alleen gericht op de bedrijfsactiviteit, maar ook aan de plaats: de boerderij op het platteland.

Inagro ziet in Vlaanderen, waar veel landbouw is én de meest steden liggen, veel goede voorbeelden (kansen) voor agrarische afzetstrategieën. Dan moet het leveren van een kwalitatief goed product gepaard gaan met goed contact met de consument en zijn omgeving.
Consumenten zijn toenemend geïnteresseerd in het authen­tieke verhaal achter het product, wat bij de producent voor beroepstrots zorgt. Zo moet de boer ook extra voldoening kunnen halen uit het contact met de consument.

Het combineren van bedrijfsactiviteiten (landbouw of veeteelt, met regionale afzet én met recreatie) versterkt doorgaans de economische positie van de boer. Zeker als hij dit in slimme vormen van samenwerking kan organiseren. Omdat dit meer tijd en inzet vergt, is een goede bedrijfsvoering nodig.

Inagro wijst er tenslotte op, dat bij de stadslandbouw er een relatie tot stand komt tussen stad en de landbouw, waar beide van kunnen profiteren. Als die interactie (beleidsmatig) gestimuleerd wordt, bijvoorbeeld door boeren ruimte te geven om in de stad(srand) te ondernemen, zal de positieve wisselwerking verder vorm kunnen krijgen.

Terug naar overzicht

Relevant nieuws

Vlees uit de muur in Parijs

do 28 apr

Hamburgers door de bloggersmolen

vr 5 feb

Supermarkt wordt ook restaurant

wo 25 nov
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

vr 15 feb

Voor de beste grillworst moet je naar Oosterwolde (Gld)

Topslagerij Van de Weg uit Oosterwolde (GLD) heeft de Grote Grillworsttest 2019 gewonnen. Op 12 februari ontving deze slager de bijbehorende prijs uitgereikt door 24-Kitchen

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative