In Frankrijk wint biologisch vlees met name onder provinciale ouderen terrein en niet in de grote stad. Volgens Foodlog denken wij in Nederland dat de interesse in deze productiewijze vooral ‘stadse fratsen’ zijn. In Frankrijk heeft het juist wat meer de belangstelling onder provinciale ouderen.
Zes op de tien Fransen zeggen biologisch vlees te hebben gegeten; 16% zegt het regelmatig te eten. De grootste drempel is de prijs. ‘Biologische producenten hebben te maken met hogere kostprijzen. Zo moeten ze dieren ouder laten worden en er meer ruimte voor beschikbaar hebben, zegt een vertegenwoordiger van de branche.’
Dat leidt er toe dat het vlees 20 tot 50% prijziger is dan gangbaar vlees.
Van de jongeren eet 43% wel eens biologisch vlees, terwijl 63% van de ouderen daar regelmatig voor kiest. Parijzenaars eten volgens Foodlog minder biologisch vlees. Van de Parijzenaars koopt 11% wel eens biologisch, elders in het land ligt dat op 17%.
De woonplaats, sociaal-economische status en leeftijd spelen een rol. Mensen met betere banen eten meer en vaker biologisch vlees dan anderen (13%). Van de jongeren eet 43% wel eens biologische vlees, terwijl 63% van de ouderen er regelmatiger voor kiest.
Bron: Foodlog
Vlees.nl
Algemene achtergrondinformatie lees je in in ons thema ‘marktconcepten’.