Vlees.nl

MENUMENU
  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Ubel Zuiderveld
      wo 30 jan

      De hotdog, heet en haute

      Ubel Zuiderveld
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Nieuws /

Bekende food-formules meest succesvol

13-01-2014

Grote ketens als Lidl, Van der Valk en McDonald’s zijn de grote winnaars in het huidige economische tijdsgewricht. Afgelopen vijf jaar zagen deze bekende en gekende ondernemingen hun omzet in ons land tot wel 22% stijgen.

Dat stelt het FoodService Instituut (FSIN). Dit bureau vergeleek de uitgaven van consumenten aan eten en drinken in 2008 met nu. Ook de ‘Starbucks-achtigen’ en La Place (V&D) boekten aanzienlijke verkoopstijgingen.
Grote klappen waren er voor cafés (-22%), speciaalzaken als de slager, bakker en groentenman (-13%), snackbars (-16%) en bedrijfskantines (-15%).

Aan het begin van de crisis gaven alle Nederlandse samen 56 miljard uit aan voeding, vorig jaar was dat 57 miljard. “Die groei komt door prijsstijgingen, niet dat we meer zijn gaan eten”, zegt directeur Grievink van het FSIN.

‘Consumenten zoeken in deze economische tijden zekerheid. We weten bij McDonald’s en Van der Valk wat we kunnen verwachten. Die formules worden kwalitatief ook steeds beter’, zegt Grievink.

‘Ook belangrijk is gratis internet. Bij Van der Valk zie je mensen uren achter hun laptop zitten, en ondertussen drinken ze koffie of nemen ze een lunch. Voor ons gevoel krijgen we veel meer waar voor ons geld. De aankleding, de luxe is enorm toegenomen in vijf jaar tijd’.

Volgens de FSIN-directeur wordt een sterk merk komende jaren cruciaal. ‘Of het nu om een restaurant gaat, of een supermarkt, consumenten weten dan wat ze krijgen.’ Verder willen we meer transparantie. ‘Mensen willen eerlijk voedsel en minder industrieel. We willen weten, dat iemand met verstand van zaken het product gemaakt heeft. Dat wordt komende jaren alleen maar belangrijker’.

Bron: NOS

Vlees.nl

Alles over vlees en de productie daarvan lees je in onze rubrieken en onze themadossiers.

Terug naar overzicht

Relevant nieuws

Over vijf jaar gaat 20% van de boodschapen online

wo 30 sep

Vlees met goed verhaal heeft goede toekomst

do 23 jul

Consumentenbond wil helderheid over ‘ambachtelijk’

di 26 mei
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

vr 15 feb

Voor de beste grillworst moet je naar Oosterwolde (Gld)

Topslagerij Van de Weg uit Oosterwolde (GLD) heeft de Grote Grillworsttest 2019 gewonnen. Op 12 februari ontving deze slager de bijbehorende prijs uitgereikt door 24-Kitchen

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative