Vlees.nl

MENUMENU
  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Ubel Zuiderveld
      wo 30 jan

      De hotdog, heet en haute

      Ubel Zuiderveld
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Nieuws /

Banken: Wakker Dier slaat plank mis

02-07-2014

Dierenwelzijn kan op een groot veehouderijbedrijf prima geregeld zijn. Banken als RABO en ING wijzen hun internationale relaties in de vee- en vleessector ook op de aspecten rond dierenwelzijn. Ongeacht de bedrijfsomvang houdt dit in: een goed stalsysteem, toegang tot voer en water, geen ongemak en pijn, een preventief gezondheidsprogramma en het vermijden van lang vervoer.

De banken stellen dit in reactie op uitingen van Wakker Dier. Deze vereniging zegt zich boos te maken over de financiering door Nederlandse banken van grotere veehouderijen en vleesbedrijven in het buitenland. Volgens de rekenmachines van Wakker Dier zouden daar zelfs miljarden mee zijn gemoeid.

De banken antwoorden dat de omvang van het bedrijf helemaal niets zegt over dierenwelzijn, voedselveiligheid, voedselkwaliteit of duurzame productie. ‘Grote bedrijven scoren vaak beter op allerlei terreinen rond een duurzame productie.’
ING zegt dat zij van hun klanten in de voedselketen verlangen dat zij zich houden aan de wet- en regelgeving op gebied van huisvesting en dierenwelzijn. ‘Zo werken veel relaties in Argentinië, Brazilië, Mexico en Oekraïne volgens Europese normen.’

De omstreden berichtgeving van Wakker Dier, in diverse media overgetypt, is al op verschillende websites afgedaan als suggestief en ongefundeerd. Zo zou bovendien ook de werkelijke financiering slechts enkele tientallen miljoenen euro’s betreffen en geen miljarden.

Bron: Agriholland

Vlees.nl

Algemene achtergrondinformatie lees je in onze themadossiers over dierenwelzijn.

Terug naar overzicht

Relevant nieuws

COV: dierenwelzijn meer aan de markt overlaten

ma 14 mrt

Antibiotica blijven nodig voor diergezondheid

wo 9 mrt

Sensortechniek voor betere varkensgezondheid

di 16 feb
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

vr 15 feb

Voor de beste grillworst moet je naar Oosterwolde (Gld)

Topslagerij Van de Weg uit Oosterwolde (GLD) heeft de Grote Grillworsttest 2019 gewonnen. Op 12 februari ontving deze slager de bijbehorende prijs uitgereikt door 24-Kitchen

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative