De editie 2016 van de kalfsvlees kookwedstrijd Het Glazen Kalf is gewonnen door Arjan Kuipers, chef van De Ertepeller in Papendrecht.
De wedstrijd, die jaarlijks door de Nederlandse kalfsvleesproducent VanDrie wordt georganiseerd, vond plaats tijdens het vakevenement voor de gastronomie, de Folie Culinaire in het MECC in Maastricht.
Jonge kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur vier hoofdgerechten te maken. In de mystery box zaten kalfsvetnieren en kalfslonghaas. Daarnaast konden ze kiezen uit verschillende ingrediënten voor de garnituur.
Arjan Kuipers werd door de jury unaniem uitgeroepen tot winnaar. Hij ontving Het Glazen Kalf en een cheque. Daarnaast heeft Culinaire Saisonnier een reportage aangeboden in haar vakblad. Arjan wist de jury te overtuigen door de presentatie, de mooie cuisson en smaakcombinatie van kalfsnieren en kalfslonghaas.
Op een gedeelde tweede plek eindigden Kelvin Rogers, chef bij Restaurant la Rive in Amsterdam, Jesper van der Velde, chef bij restaurant Katseveer in Wilhelminadorp en Rick Kleijwegt, chef bij SMAAK & MEER in Maassluis. Zij ontvingen het boek KALF.
De jury bestond uit voorzitter Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen, Norbert Koreman van Culinaire Saisonnier, Hans Snijders van Chateau Neercanne, Juan Manuelle Barrientos van El Cielo uit Colombia en Huub Oudshoorn, chefkok namens de VanDrie Group.