Amerikanen en Australiërs eten per hoofd van de bevolking het meeste vlees. Zo meldt Foodlog. Ook in Nieuw-Zeeland en Argentinië ligt de vleesconsumptie boven de 100 kilo vlees per jaar per persoon. In West-Europa ligt de vleesconsumptie per persoon tussen de 80 en 90 kilo bruto karkasgewicht.
In 1960 telde de aarde 3 miljard mensen. Inmiddels zijn we met 7,6 miljard. De vleesproductie groeide nog veel harder. Sinds de jaren ’60 is sprake van een vervijfvoudiging van de vleesproductie tegen een verdubbeling van het aantal mensen.
De groei komt door de gestegen welvaart. Het gemiddelde inkomen verdriedubbelde in deze periode. Er zijn niet alleen meer mensen op aarde, maar vooral ook meer mensen die het zich kunnen veroorloven vlees te eten. Landen als China en Brazilië laten dan ook een forse stijging in de vleesconsumptie zien.
De mondiale vraag naar vlees zal komende jaren nog met tientallen procenten stijgen, met name in Azië waar de welvaart in een grote groep landen voor zeer veel bewoners snel stijgt en daarmee de vraag naar vleesproducten.
Bron: Foodlog