Na de betere-burger-bars doet nu ook de American Barbecue zijn intrede in de Europese restaurantwereld. De New York Times ging ‘en route’ naar Parijs en komt met de volgende top-vijf.
Blues Barb-B-Q
Met ruim 50 jaar ervaring is Diana Darrah in 2010 een barbecuezaak begonnen. Hier deelt ze haar liefde en gaart, rookt en bakt ze op lage temperaturen het beste vlees. Aanrader is het cornbread met jalapeño pepers en de pecan pie. Een stukje Texas in Parijs.
Floyd’s Bar & Grill
American Barbecue één pot nat? Echt niet, en dat proef je bij Floyd’s Bar & Grill in het 10de arrondissement. Geniet van het eten uit de diverse windstreken van het zuiden van Amerika, gecombineerd met speak easy-achtig interieur.
Frog Revolution
Oprichter Paul Chandlers van de populaire keten Frog Pubs heeft een nieuwe zaak geopend (Frog Revolution) waar je geniet van speciaalbiertjes en gerechten van de rookoven uit Oklahoma. Denk barbecued pork ribs, smoked chicken wings, pulled bleef sliders, sweet potato fries en homemade coleslaw.
The Beast
Het restaurant van Fransman Thomas Abramowicz is vernoemd naar zijn op maat gemaakte roker en serveert barbecuegerechten en een keur aan whiskey’s.
Flesh
Na te hebben gewerkt bij Spring en Frenchie geeft de Californiër Simon Lewis een gastronomische draai aan de barbecue. Hier geniet je van gamba’s, samen met de meer gangbare barbecuegerechten als pulled pork en brisket.
Bron: NYT/MSN/Culy
Vlees.nl
Vlees.nl is dol op trends en heeft de belangrijkste beschreven in deze rubriek.
Het zal ons benieuwen waar straks in Nederland de eerste of de beste American Barbecue Restaurants te vinden zullen zijn.