De consument vertrouwt op de kwaliteit en veiligheid van het vlees dat hij koopt en eet. Nederlandse vleesproducenten bieden daarvoor garanties, mede op grond van systemen van Tracking & Tracing. Dat zijn technische, logistieke systemen, die het mogelijk maken een product te volgen (heen) en te herleiden (terug) door het hele productieproces en in de verdere distributie.
Dat is het onderwerp in het nieuwe dossier Tracking & Tracing op Vlees.nl. Hiermee wordt in het hoofddsosier Kwaliteit inzichtelijk gemaakt wat er bij komt kijken en waarom de Nederlandse vleessector dit soort systemen heeft ontwikkeld en in de alledaagse praktijk van de vleesproductie nauwgezet toepast.
In dit dossier ook een extra pagina over diverse systemen, waarmee kwaliteit en voedselveiligheid in de productieketen geborgd worden. Verder is er een overzicht van de internationale en nationale wetgeving, die mede ten grondslag ligt aan het hebben van systemen van Tracking & Tracing. Tenslotte bieden wij een overzicht van de gebruikte bronnen voor dit dossier Tracking & Tracing.