Heerlijk weer, een goede opkomst en veel media aandacht voor de 40e editie van de Binnenhof Barbecue. Het evenement in het Haagse Perscentrum Nieuwspoort is uitgegroeid tot een vast agendapunt op de laatste vergaderdag van de Tweede Kamer waarmee tientallen bewindslieden, Kamerleden, stakeholders en sectorgenoten het politiek-bestuurlijke seizoen informeel én smakelijk afsluiten. De media aandacht was groot met veel interesse voor de speciale formatiespies van jubilerend chef-kok Huub Oudshoorn.
Organisatie
Namens de Nederlandse vleesbranche had Oudshoorn, die ook alle (!) voorgaande edities heeft verzorgd, opnieuw een gevarieerd assortiment aan producten van diverse Nederlandse vleesconcepten. Het buffet bood spiesjes van rund- en kalfsvlees, varkens- en kipsaté‘s, lamskoteletjes, drumsticks, runderribstuk, kalfsgebraad, eendenborstfilet, worstjes, kleine hamburgers en broodjes pulled pork. Het menu wordt uiteraard gecompleteerd met een ruim aanbod aan groentespiesjes, salades, rauwkost, vleeswarenassortiment en vers fruit.
Zie de videoreportages en lees onder meer de verslagen van:
De Binnenhof Barbecue wordt aangeboden door de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV, zie www.cov.nl) en de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (NEPLUVI, zie www.nepluvi.nl) namens de Nederlandse vlees- en pluimveevleessector. Zie www.binnenhofbbq.nl