Hoezo, houdt de Amsterdamse grachtengordel niet van vlees ? Ze zijn er gek op. Eén keer per jaar bouwt de Amsterdamse rotisserie Rijsel het restaurant om tot een all-night vleesparadijs. Na de avondshift in de eigen zaak komt hier ‘tout’ Amsterdamse horeca bijeen om tot in de ochtend niets anders te nuttigen dan de beste ‘côte de boeuf’.
Het etablissement aan de Weesperzijde van de Amstel is tot de nok toe gevuld met kenners en liefhebbers, die zich de hele nacht door tegoed doen aan borden met vlees. Niet zomaar vlees, maar côte de boeuf, die deze rotisserie wijd en zijd bekend heeft gemaakt in het hoofdstedelijke restaurantwezen. Iets anders is er overigens ook niet te bestellen.
Het idee van de horeca-after party komt van chef-kok Joris Bijdendijk. Hij begon vorig jaar al met een ‘RIJKS after dark’. Hij wilde zo een goede en gezellige uitkomst bieden voor de mensen uit de horeca, die zelf nog wel ergens goed en gezellig willen kunnen eten als de laatste gasten de eigen zaak hebben verlaten.
Bron: Food Inspiration