Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen in vlees
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid

      Voedingswaarde

      • Eiwit
      • Mineralen
      • Vetten
      • Vitamines
      Lees meer over voedingswaarde
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Kalveren
      • Runderen
      • Schapen en geiten
      • Varkens
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer
    • Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
  • Actueel
    • Interviews
    • Nieuws
    • Blogs
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Interviews /

‘Wij verkopen hier alles wat lekker is’

24-04-2024

Slagerij Mast, Heenvliet

Vorig jaar oktober verhuisde Slagerij Mast zo’n vijfhonderd meter naar een nieuwe, grotere locatie in Heenvliet. Direct vanaf de opening wordt de winkel drukbezocht. Slager Michael Mast: “Mijn passie zit in het vlees en de producten die je ervan maakt.”   

Slagerij Mast verkoopt scharrelvlees. De hoge, continue kwaliteit daarvan vormt de basis van het succes, zegt de slager. “We verkopen eigenlijk alles wat lekker is. Van borrelplank tot catering, alle soorten vlees- en worstproducten, bonbons, noten en kaas; noem maar op.”

Succes

Michael volgde de slagersvakopleiding en ruim tien jaar geleden nam hij een slagerij in Heenvliet over. De  winkel bleek met 66 vierkante meter aan de krappe kant. “Na vijf jaar waren we echt uit onze jas gegroeid.” Toen de kans zich voordeed nam Michael de naastgelegen kaasspeciaalzaak van 35 vierkante meter over. “We verhuisden onze delicatessen naar de nieuwe, naastgelegen ruimte en dat bleek een succes.” Ondertussen kwam Michaels vader de winkel versterken. “Mijn moeder werkt al vanaf het begin mee.”

slagerij mast heenvliet

Kruisbestuiving

Ondanks de uitbreiding blijft de behoefte aan meer ruimte. Oktober 2023 verhuist de slagerij naar een grotere locatie, vlakbij. De nieuwe winkel meet 164 vierkante meter en zit net als de oude in een pand samen met een AH en enkele andere winkels. Slagerij Mast bevindt zich direct bij de ingang, waar de in-shop broodjescorner van Délifrance direct opvalt. “Ik wilde net na de ingang zitten zodat klanten niet het hele winkelcentrum door hoefden voor een broodje.”

De broodjescorner is een soft franchise concept. “De recepten en broodjes komen van Délifrance maar ik beleg ze met mijn producten. We dachten tachtig broodjes per dag te verkopen. Dat werden er al gauw 220 en nu zitten we op gemiddeld 150 stuks per dag.”

Trekpleister

Klanten van verder weg weten het winkelcentrum goed te vinden. “Je ziet sowieso dat mensen graag naar een plek gaan om alle boodschappen in een keer in te slaan. Klanten noemen ons de trekpleister van het centrum. Ik wilde een natuurlijke uitstraling met veel hout en zwart. Dat geeft sfeer en is tijdloos. We hebben nauwelijks reclame gemaakt. Je zit in een dorp en iedereen leeft mee. We deelden wat flyers uit, posten wat op Facebook en er was een folder samen met de andere winkels. Dat was het wel. Het was vanaf de opening direct druk. Het hele team heeft een fantastische prestatie neergezet.”

“Ik wil in de nabije toekomst de catering weer opstarten. Ik wil ook broodjes gaan bezorgen bij bedrijven. Ik heb een enthousiaste leerling slager die aan de vakopleiding gaat beginnen. Zo bouwen we samen verder.”

Facebook Slagerij Mast
Meer slagersverhalen
Bron: KNS

Terug naar overzicht

De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in:

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}