Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Eiwit
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Interviews /

Meesterslager Hans-Peter Spaans: anders zijn dan de meesten

25-01-2023

Slagersverhalen: januari 2023 

Hans-Peter Spaans (35) volgde ruim drie jaar de opleiding Vastgoed en makelaardij toen hij zich realiseerde dat zijn liefde voor het slagersvak groter was dan die voor het verkopen van huizen. Nu, zo’n dertien jaar later, is hij één van de tien ‘branche erkende meesterslagers’ in Nederland. December 2021 opende hij zijn eigen slagerij in Ugchelen.

“Het slagersvak trekt mij zo omdat vlees een ontzettend mooi product is. Je kunt er zo veel mee maken, over vertellen, over leren en ontdekken, ermee doen. Dat vind ik heel gaaf. En het klinkt misschien als een cliché maar geen dag, klant of medewerker zijn hetzelfde. Je bent altijd bezig, altijd nadenken, dingen verzinnen. Dat maakt het bij elkaar heel mooi.”

Laatste zetje

“Ik had vanaf mijn veertiende een bijbaantje in een slagerij en vond dat altijd erg leuk. Toen de makelaarsopleiding die ik deed tegenviel, was de switch snel gemaakt.” Hans-Peter volgde ‘het hele rijtje’ slagersvakopleidingen en deed werkervaring op verschillende goed aangeschreven slagerijen. Hij werd zo ‘Meesterslager’.

“De meestertitel behalen betekent dat je heel hard je best doet om het vak tot het uiterste te beheersen. Mijn ambitie is namelijk om één van de beste slagers van Nederland te worden,” aldus de nog verse zelfstandige ondernemer. Want: “Je moet het vooral doen omdat je er veel zin in hebt en omdat het je leuk lijkt.”

Eigen slagerij

Nu, met een eigen slagerij, kan Spaans zijn eigen visie kwijt op het runnen van een slagerij en de omgang met klanten. “We vertellen bijvoorbeeld niet alleen over het bereiden van het vlees, maar ook over de herkomst ervan en geven ook een zakje bijpassende kruiden mee. En misschien gaan we straks wel een glaasje wijn of een kop koffie aanbieden. We willen anders zijn dan de meeste andere slagers.”

Het publiek dat de winkel bezoekt is heel breed, dus Spaans biedt ook een breed aanbod. Alle producten, inclusief maaltijden, maakt Slagerij Spaans in eigen huis. Het vlees is hoofdzakelijk Nederlands, met rund, kalf, lam en kip uit de directe omgeving. “We proberen zoveel mogelijk het hele dier te verwaarden, uit respect voor onze aardbol.”

Slager Hans-Peter Spaans

Lees verder…

Hans-Peter Spaans heeft uit liefde voor het vak heel veel energie gestoken in het opzetten van zijn eigen zaak. Lees het uitgebreide interview over hoe hij zijn nieuwe slagerij opzette en hoe hij zich daarop voorbereidde.

Bron

Koninklijke Nederlandse Slagers, interview: Meesterslager Hans-Peter Spaans wil anders zijn dan de meeste slagers.

Terug naar overzicht

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}