Van Hest, Keurslager Goirle
De begin vorig jaar uitgebreide en vernieuwde slagerij van Paul Brands in Goirle biedt behalve vlees ook kaas, brood, groente, belegde broodjes, maaltijden en producten als wijn. “Ik wil nog steeds als slagerij gezien worden. De naam is niet voor niets Van Hest, Keurslager. In die volgorde.”
35 jaar geleden ging Paul Brands werken bij de slagerij van de familie Van Hest. 25 jaar later nam hij de zaak over. Na vijf jaar ontstond het plan om het naastgelegen café te kopen en die meters bij de zaak te trekken. Zo geschiedde, en zo kreeg een unieke verswinkel vorm: een one-stop-shop. Met – naast het slagerijaanbod – kwalitatieve ambachtelijke producten van leveranciers uit de regio, zoals vers brood van Robert van Beckhoven uit Oisterwijk.
Voor iedereen toegankelijk
“We proberen onderscheidend te zijn op onze eigen manier” vertelt Paul Brands. “Uiteindelijk is het de klant die bepaalt wat je verkoopt. Ik wil wel voor iedereen toegankelijk zijn.”
De hardlopers zijn eigenlijk alle zelfgemaakte producten; de maaltijden, salades, mayonaise en zeker ook het rundvlees van ’t Zandeind uit het nabijgelegen Riel. Het varkensvlees komt van het Wroetvarken. “Van onze verkoop-top 30 maken we 27 producten zelf.”
Aardbei
“De meest bijzondere topper in onze winkel is de aardbei”, zegt Paul. “Die staat op nummer 12 van onze verkoopranglijst. Een goed product verkoopt zichzelf, dat blijkt telkens weer.” Of de nieuwe winkel nog een slagerij is? “Ja, maar het is sterk verbreed en meer gericht op de jongere consument. Hoewel ook de wat oudere klanten ons nog altijd goed weten te vinden.”
Minder plastic
Duurzaamheid is belangrijk voor Paul. Het gebruik van plastic probeert hij te minimaliseren. De keuken is gasloos en het pand is voorzien van LED-verlichting. Om derving te vermijden doet hij mee aan het concept ‘Too Good To Go’. “Producten die tegen het einde van de houdbaarheidsdatum zitten, bied je via dit platform aan. Zo voorkom je dat je het moet weggooien.”
“Dit werk voelt voor mij niet als werken. Ik vind het allemaal veel te leuk. Ik vind het leuk om mensen te helpen. We zijn inmiddels op zondag van 9 tot 14 uur geopend. De volgende stap is om straks zeven dagen per week tot zeven uur open te zijn.”
Bron: KNS