Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Kalveren
      • Runderen
      • Schapen en geiten
      • Varkens
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Eiwit
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
    • Interviews
    • Nieuws
    • Blogs
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Interviews /

Kwalitatieve, ambachtelijke regioproducten

05-05-2023

Van Hest, Keurslager Goirle

De begin vorig jaar uitgebreide en vernieuwde slagerij van Paul Brands in Goirle biedt behalve vlees ook kaas, brood, groente, belegde broodjes, maaltijden en producten als wijn. “Ik wil nog steeds als slagerij gezien worden. De naam is niet voor niets Van Hest, Keurslager. In die volgorde.”

35 jaar geleden ging Paul Brands werken bij de slagerij van de familie Van Hest. 25 jaar later nam hij de zaak over. Na vijf jaar ontstond het plan om het naastgelegen café te kopen en die meters bij de zaak te trekken. Zo geschiedde, en zo kreeg een unieke verswinkel vorm: een one-stop-shop. Met – naast het slagerijaanbod –  kwalitatieve ambachtelijke producten van leveranciers uit de regio, zoals vers brood van Robert van Beckhoven uit Oisterwijk.

Voor iedereen toegankelijk

“We proberen onderscheidend te zijn op onze eigen manier” vertelt Paul Brands. “Uiteindelijk is het de klant die bepaalt wat je verkoopt. Ik wil wel voor iedereen toegankelijk zijn.”
De hardlopers zijn eigenlijk alle zelfgemaakte producten; de maaltijden, salades, mayonaise en zeker ook het rundvlees van ’t Zandeind uit het nabijgelegen Riel. Het varkensvlees komt van het Wroetvarken. “Van onze verkoop-top 30 maken we 27 producten zelf.”

Aardbei

“De meest bijzondere topper in onze winkel is de aardbei”, zegt Paul. “Die staat op nummer 12 van onze verkoopranglijst. Een goed product verkoopt zichzelf, dat blijkt telkens weer.” Of de nieuwe winkel nog een slagerij is? “Ja, maar het is sterk verbreed en meer gericht op de jongere consument. Hoewel ook de wat oudere klanten ons nog altijd goed weten te vinden.”

Minder plastic

Duurzaamheid is belangrijk voor Paul. Het gebruik van plastic probeert hij te minimaliseren. De keuken is gasloos en het pand is voorzien van LED-verlichting. Om derving te vermijden doet hij mee aan het concept ‘Too Good To Go’. “Producten die tegen het einde van de houdbaarheidsdatum zitten, bied je via dit platform aan. Zo voorkom je dat je het moet weggooien.”

“Dit werk voelt voor mij niet als werken. Ik vind het allemaal veel te leuk. Ik vind het leuk om mensen te helpen. We zijn inmiddels op zondag van 9 tot 14 uur geopend. De volgende stap is om straks zeven dagen per week tot zeven uur open te zijn.”

slagerij Van Hest Paul Brands
Keurslager Van Hest Goirle – Foto: (c) KNS

Bron: KNS

Meer slagersverhalen

Terug naar overzicht

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}