Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Overig vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Dioxines
      • Eiwittransitie
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / In de keuken / Slow cooking /

Bereidingstijden vlees bij slow cooking

  • Slow cooking
    • Bereidingstijd slow cooking
    • Kruiden & Recepten
    • Mals & Smakelijk
    • Rustig in de oven
    • Stoofpot

Bereidingstijden vlees bij slow cooking

In het onderstaande overzicht staan bewerking en bereidingstijden voor verschillende soorten vlees.

VleessoortBewerkingBereidingstijden temperatuurKern tem- peratuurResultaat
Entrecote stuk, met toplaagje vet, 1175 gPeper, zout, beetje olie4,5 uur in de oven op 75°C55°CPerfect mals, egaal rood/ rosé
Fricandeau stuk, 950 gPeper, zout, beetje olie6 uur in de oven op 75°C55 °CIets rosé, mals en sappig
Doorregen varkensrollade (buik), 680 gPeper, zout, beetje olie4 uur in de oven op 90°C68°CErg smakelijk, vet lijkt ‘gesmolten’
Varkens lenderollade omwikkeld met spek, 1100 gPeper, zout, olie; 10 cm doorsnede4 uur in oven op 90°C68°CSmakelijk, mals
Doorregen runderrollade, 1300 gPeper, zout, olie5,5 uur in pan met deksel, 80°C inductiestand 265°CSappiger dan oven door terugdruipen eigen vocht
Lamsbout zonder beenPeper, zout, olie, knoflook5 uur in de oven op 80°C70°CNog iets rosé van binnen, vet erg smaakvol
Runderpoulet van riblap, 500 gPeper, zout, beetje olie, bloem, 250 ml bouillonBebloemd, niet voorbakken, 9 uur in slowcooker op ‘low’99°CPerfect draadjesvlees
Doorregen varkenspoulet, 500 gPeper, zout, beetje olie, bloem, 250 ml bouillonBebloemd, niet voorgebakken, 5 uur in slowcooker op ‘low’99°CSupermals, bijna draadjes
Lamspoulet (van bout), 500 gPeper, zout, beetje olie, 250 ml bouillonNiet voorgebakken,
4,5 uur in slowcooker
99°CSupermals, vocht wel iets binden voor de saus
Maten & Temperaturen

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.
Nieuwsbrief

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen? Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

vlees

Veelgestelde vragen

  • Hoe kan ik zonder oven een voorgegaarde rollade bereiden?
  • Welke soorten rundvlees vallen bij de bereiding niet uit elkaar, zoals bij draadjesvlees gebeurt?
  • Ik heb shoarmavlees gekocht dat twee keer is ingevroren, mag dat?
  • Wat is mignongebraad?
Vragen over vlees

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid