Rauwe hambuideltjes met meloen, fetakaas en olijven
8 plakjes rauwe ham (compact, stevig, niet al te dun), ½ rijpe meloen, 100 g feta, 2 eetlepels olijven (groen, ontpit), 1 eetlepel witte jnazijn, 1 theelepel mosterd, 3
Pittige vleessalade met kokosdressing
1 varkensfiletlap (150 g), ½ dl kokosmelk (dikke), 2 eetlepels basilicum (fijngehakt), ½ theelepel sambal (½ à 1 theel.), 1 limoen, 2 theelepels sesamolie, 3 lenteuitjes,
Thaise salade met gehakt uit de wok
500 g half-om-halfgehakt , 3 bosuitjes , 1 rode paprika (kleine) , ½ komkommer , 1 krop ijsbergsla (kleine) , 1-2 eetlepels currypasta (Thaise) , 2 eetlepel koriander
Wintersalade met linzen en rookworst
1 rookworst (à 250 g, in plakken) , 100 g haricots verts , 6 eetlepels olijfolie , 2 eetlepels rode wijn azijn , 1 theelepel mosterd , 1 teentje knoflook (gehalveerd) , 1
Thaise biefstuk met noodlesalade
4 biefstukken (à 125 gram) , 1 limoen , 2 cm gemberwortel , 5 eetlepels Nam Pla (Thaise vissaus) , 1½ eetlepel zonnebloemolie, 250 g mihoen , 2 paprika's (rode en
Warme salade met biefstuk en gedroogde tomaten
4 biefstukken (à 125 g) , 8 tomaten (gedroogd, op olijfolie + wat van de olie) , 1 theelepel zwarte peper (grofgemalen) , 200 g champignons , 4 eetlepels
Goulashsoep
400 g magere runderlappen, 2 grote uien, 1 rode paprika, 40 g boter, 1½ eetlepel paprikapoeder (mild), 2 eetlepels bloem, 1 blikje tomatenpuree (klein)
Goulash maaltijdsoep
500 g runderpoulet, 2 kruidenbuiltjes (of 4 kruidenbouillonblokjes), 4 eetlepels olijfolie, 2 grote uien (in ringen), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), ½ theelepel foelie
Doperwtensoep met rookworst
1 rookworst, 1 ui (gesnipperd), 30 g boter, 600 g doperwten (fijne), 2 bouillonblokjes (tuinkruiden), 125 milliliter crème fraîche, 4 eetlepels citroensap, snufje zout,
Chinese tomatensoep met reepjes varkensvlees, minimaïs en taugé
200 g varkenslappen (mager), ½ liter vleesbouillon, 1 ui, 80 g minimaïs, 6 vleestomaten, 3 eetlepels slaolie, 100 g taugé, 4 eetlepels zoetzure rode pepersaus, 2
Carpaccio van rookvlees met champignons
100 g rookvlees (lichtgezouten, iets dikker gesneden), 2 lenteuitjes, 50 g kaas (dun geschaafde oude of Parmezaanse), 50 g sla (gemengde salade), citroen, snufje peper
Brabantse koude schotel
300 g magere runderlappen (gaargestoofd of gekookt), 100 g doperwten (gaargekookt), 100 g worteltjes (gaargekookt), 100 g zoetzure zilveruitjes (en een beetje van het