Hutspot met klapstuk
500 g klapstuk (runderborst), 1 kilo aardappels, 1 kilo winterwortel, 500 g uien, 2 bouillonblokjes (runder), 30 g boter (of margarine), snufje zout, snufje peper
Kerrieburger van tartaar met naanbrood en salade
500 g tartaar, 150 ml slasaus, 1 bosje koriander (á 15 g, verse, grof gehakt), 2 sjalotjes (fijngesnipperd), 2 theelepels kerriepoeder, 1 rode peper (van zaad ontdaan en
Quarter-pound hamburgers with chives and cream-cheese
500 g rundergehakt, 1 eetlepel grillkruiden, 5 eetlepels bieslook (fijngeknipt), 100 g roomkaas (vers), 1 ui, 1 tomaat, 4 blaadjes sla, 4 broodjes (mais, rond), grill of
Hete bliksem
250 g magere runderlappen, 1 grote ui, ½ bouillonblokje (vlees), 25 g margarine (vloeibare), 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel azijn, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 600 g
Pittig gehaktbrood met lente-uitjes en koriander
500 g rundergehakt, 1 bosje lenteuitjes, 50 g paneermeel, 1 ei, 2 eetlepels sambal brandal, 4 eetlepels mangochutney, 2 eetlepels koriander (fijngehakt), zout, peper
Hete balletjes met pittige tomatensaus
200 g rundergehakt, 2 eetlepels koffieroom, snufje zout, 1 grote vleestomaat, snufje peper, 2 eetlepels paneermeel, 1 ui, 4 eetlepels olie, 5 eetlepels chilisaus
Hartige taart
Verwarm de oven voor op 175°C. Verhit in een koekenpan 25 g boter en bak hierin het gehakt in ca. 5 minuten rul. Voeg knoflook en preiringen toe en bak deze ca. 5 minuten
Gehakt met toverbrij
40 g rundergehakt, 4 eetlepels bruine bonen (uit een pot, ca. 75 g), ½ appel (ca. 50 g), 1 theelepel margarine (plantaardige), staafmixer
Tortilla’s met kidneybonen
200 g rundergehakt , 50 g chorizoworst (dikke plakken) , 1 eetlepel jalapenopepers (uit een potje, fijngehakt) , 1 kleine ui , 50 g geraspte kaas , ½ liter kidneybonen
Thaise curry met biefstuk en peultjes uit de wok
400 g biefstuk (dunne, in reepjes), ½ eetlepel currypasta (groene, Thaise), 3 eetlepels olie , 1 middelgrote ui (in partjes) , 1 teentje knoflook (geperst) , 1 bakje
Italiaanse runderlappen met balsamico en rode wijn
500 g magere runderlappen, snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 2 rode uien (fijngehakt), 2 teentjes knoflook (in plakjes), 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel oregano
Witte bolletjes met rosbief en groene mini-asperges
4 plakjes rosbief (dun gesneden) , 2 blaadjes sla • snufje peper , 2 broodjes (witte bolletjes) , 1 eetlepel zonnebloempitten, 1 eetlepel dille (fijngehakt, vers of