Vleesreepjessalade met hazelnoten
300 g varkensvleesreepjes, 1 middelgrote ui, 3 eetlepels azijn, 1 theelepel suiker, 50 g hazelnoten (geroosterd), 3 eetlepels TexMexkruiden, 1 krop sla, 3 rijpe
Vietnamese mie met limoen en pinda’s
200 g speklappen, 1 ui, 4 eetlepels maïsolie, ½ zakje kruidenmix (voor bami), 200 g paksoi, 200 g mihoen, 1 eetlepel sojasaus (of Vietnamese vissaus (Nuoc mam), 1 limoen,
Varkensvlees op z’n Thais
250 g schouderlappen, 150 g shii-take (chinese paddestoelen), 3 eetlepels currypasta (groene), stukje gemberwortel (vers), 2 bosuitjes, citroensap, takje koriander, 1
Varkensvlees met kerrie en courgette
400 g nasi/bamivlees, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 courgette, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel currypasta (of milde kerriepoeder), 75 g rozijnen, 1 eetlepel bloem, 200
Pittige hamlapjes met paksoi
400 g hamlappen, 1 theelepel maïzena, 2 eetlepels sojasaus (Japanse), 2 eetlepels droge sherry, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 3 cm gemberwortel (verse), 1 struik
Pilaf met varkensvleesreepjes
500 g varkensvleesreepjes, 1 blik tomatenblokjes (á 400 g), 50 g boter, 300 g rijst, snufje peper (versgemalen), 2 uien (fijngesnipperd), snufje zout, 2 teentjes
Pilaf met shoarmavlees en abrikozen
400 g shoarmavlees, 6 bosuitjes, 125 g abrikozen (gedroogde), 50 g pistachenoten (gepeld), 5 eetlepels olijfolie, 300 g rijst (basmati), ½ liter vleesbouillon
Tortilla’s met roergebakken varkensvleesreepjes en avocadodip
400 g varkensvleesreepjes , 1 avocado (in blokjes) , 1 dl zure room , 1 lenteuitje (in ringen) , ½ groene peper (van zaad ontdaan en fijngesneden) , 50 g geraspte kaas
Tortilla’s met kidneybonen
200 g rundergehakt , 50 g chorizoworst (dikke plakken) , 1 eetlepel jalapenopepers (uit een potje, fijngehakt) , 1 kleine ui , 50 g geraspte kaas , ½ liter kidneybonen
Thaise salade met gehakt uit de wok
500 g half-om-halfgehakt , 3 bosuitjes , 1 rode paprika (kleine) , ½ komkommer , 1 krop ijsbergsla (kleine) , 1-2 eetlepels currypasta (Thaise) , 2 eetlepel koriander
Thaise pikante varkenshaas met boontjes en prei
250 g varkenshaas , snufje zout , snufje peper , 200 g snijbonen (geschaafd) , 4 eetlepels zonnebloem olie , 1 dl slagroom (of dikke kokosmelk) , 150 g prei (gesneden) ,
Thaise curry met biefstuk en peultjes uit de wok
400 g biefstuk (dunne, in reepjes), ½ eetlepel currypasta (groene, Thaise), 3 eetlepels olie , 1 middelgrote ui (in partjes) , 1 teentje knoflook (geperst) , 1 bakje