Hamlappen met witte wijn en olijven
2 hamlappen, 1 ui (fijngehakt), 2 lente uitjes (in ringen), 1 teentje knoflook (fijngehakt), 50 g champignons (in plakjes), 8 zwarte olijven, ½ eetlepel olie, ½ eetlepel
Winteromelet met rookworst
½ rookworst (à 250 gram, in plakjes) , 2 worteltjes (in blokjes) , 50 g doperwten (diepvries) , 4 eieren , 4 eetlepels melk , 2 eetlepels boter , 1 sjalotje
Gewokte biefstukreepjes met paksoi en Thaise dressing
400 g biefstuk (in reepjes), 1 eetlepel sesamolie, limoensap, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel honing, ½ eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus), 1 rode peper (van zaad
Lamshaas met gorgonzolasaus
400 g lamshaas , 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook , 150 g gorgonzola, 250 g peultjes , 2½ dl slagroom, 2 eetlepels olie , snufje zout , snufje peper (versgemalen)
Lamshaas met gember
400 g lamshaasjes, 100 g peultjes, 3 bosuitjes, 1 limoen, 3 cm gemberwortel, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels roerbakolie
Indiase roerbakschotel met varkensvleesreepjes en gemengde groenten
500 g varkensvleesreepjes, 1 theelepel chilipoeder, snufje peper (versgemalen), snufje zout, 150 g sperziebonen (in stukjes van 4 cm)
Imperial Flavours
250 g biefstuk (in kleine, korte, dunne plakjes gesneden), ½ ui (in ringen gesneden), 1 bosuitje (in halve ringen gesneden), ½ doosje shii-take (Japanse champignons)
Hamlapjes met aardappel en rozemarijn
400 g hamlappen, 1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels olijfolie, 2 rode uien, 3 teentjes knoflook, 1 takje rozemarijn (of tijm)
Hamlapjes gemarineerd in yoghurt
500 g hamlappen, 100 g cashewnoten (gezouten), 1½ eetlepel kerrie, 2 uien, 1½ eetlepel peterselie (fijngehakt)
Zwitserse kalfsreepjes
400 g kalfsreepjes, 1 ui, 250 g champignons, 30 boter (of margarine), 1½ eetlepel bloem (tarwe), 1 dl witte wijn (droge), 1½ dl crème fraîche, 2 eetlepels kappertjes, 2
Filetlapjes met aubergine en paprika
4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk), 1 aubergine (in blokjes van 1 cm), snufje zout, snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 3 eetlepels olijfolie, 1 ui (fijngesnipperd),
Casselerrib met witte kool
150 g casselerrib (gekookt), 2 plakjes bakbacon (in reepjes), 200 g witte kool (in reepjes), 1 groene paprika (in reepjes), 1 dunne prei (in ringetjes), 2 eetlepels olie,