Pompoenstamp
1 rookworst (magere à 250 g), 1 citroen, 750 g pompoen, ¼ krop ijsbergsla (of 100 g), 125 g rijst (meergranen), 125 ml melk, 3 eetlepels bieslook (vers, fijngehakt), 2
Pittige Thaise saté
400 g varkensfricandeau, 1 teentje knoflook, 1 sjalotje, 1 rode peper, 1 limoen, 2 eetlepels currypasta (rode, Thaise), 1½ eetlepel Nam Pla (vissaus), 1 eetlepel
Pilaf met varkensvleesreepjes
500 g varkensvleesreepjes, 1 blik tomatenblokjes (á 400 g), 50 g boter, 300 g rijst, snufje peper (versgemalen), 2 uien (fijngesnipperd), snufje zout, 2 teentjes
Pilaf met shoarmavlees en abrikozen
400 g shoarmavlees, 6 bosuitjes, 125 g abrikozen (gedroogde), 50 g pistachenoten (gepeld), 5 eetlepels olijfolie, 300 g rijst (basmati), ½ liter vleesbouillon
Gehakt met toverbrij
40 g rundergehakt, 4 eetlepels bruine bonen (uit een pot, ca. 75 g), ½ appel (ca. 50 g), 1 theelepel margarine (plantaardige), staafmixer
Thaise hamlapjes
4 hamlappen (à 100-125 gram), 2 eetlepels currypasta (rode Thaise) , ½ bosje basilicum (liefst Thaise, maar gewone kan ook) , 1,2 liter water , 2 bouillonblokjes , 2
Wittekool-wortelstamp met rookworst
1 rookworst, 400 g wortels (winter), 1 kilo aardappels , snufje zout , 300 g witte kool (gesneden), 3 eetlepels nasikruiden , 5 eetlepels pinda's (gehakt) , kleine
Witte bolletjes met rosbief en groene mini-asperges
4 plakjes rosbief (dun gesneden) , 2 blaadjes sla • snufje peper , 2 broodjes (witte bolletjes) , 1 eetlepel zonnebloempitten, 1 eetlepel dille (fijngehakt, vers of
Wintersalade met linzen en rookworst
1 rookworst (à 250 g, in plakken) , 100 g haricots verts , 6 eetlepels olijfolie , 2 eetlepels rode wijn azijn , 1 theelepel mosterd , 1 teentje knoflook (gehalveerd) , 1
Zomerstamppotje met shoarmavlees en ijsbergsla
500 g shoarmavlees, 1½ kilo aardappels (geschild), snufje zout, 75 g boter, 2 uien (fijngehakt), 1 blik maïs (300 gram), 3 dl melk, peper (versgemalen), 700 g ijsbergsla
Doperwtensoep met rookworst
1 rookworst, 1 ui (gesnipperd), 30 g boter, 600 g doperwten (fijne), 2 bouillonblokjes (tuinkruiden), 125 milliliter crème fraîche, 4 eetlepels citroensap, snufje zout,
Chinese tomatensoep met reepjes varkensvlees, minimaïs en taugé
200 g varkenslappen (mager), ½ liter vleesbouillon, 1 ui, 80 g minimaïs, 6 vleestomaten, 3 eetlepels slaolie, 100 g taugé, 4 eetlepels zoetzure rode pepersaus, 2