Indiase lamsreepjes met naanbrood
500 g lamsvleesreepjes, 1 ui, 2 cm gemberwortel (verse), 1 limoen, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 teentje knoflook
Indiaas ananas-kokos stoofpotje met hamlappen
750 g hamlappen (in blokjes), 1 bouillonblokje, 2 groene paprika's (in blokjes), 1½ eetlepel kerrie, 1 teentje knoflook (geperst)
Hamburgers met avocado en krokante bacon
200 g rundergehakt, 4 plakjes bacon, 4 broodjes (hamburgerbroodjes), ½ eetlepel tacokruiden, 4 blaadjes sla
Ham- en eicocotjes
4 plakjes schouderham, 4 lenteuitjes, 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt), snufje zout
Lekker pittige kebab of cevapcici met pittige tomatensaus
Een lekker Mediterraans hapje dat gebaseerd is op de kebab. De kebab kom je door de hele Balkan tegen op het menu en is een soort van heerlijk gekruide, plat geslagen
Zoete ribkarbonades
8 dunne ribkarbonades, 4 takjes tijm (vers of 1 theelepel gedroogd), snufje peper, 6 eetlepels bloem, snufje zout, 2 eetlepels boter (of 1 eet. olie), 1 stevige appel
Zomerstamppotje met shoarmavlees en ijsbergsla
500 g shoarmavlees, 1½ kilo aardappels (geschild), snufje zout, 75 g boter, 2 uien (fijngehakt), 1 blik maïs (300 gram), 3 dl melk, peper (versgemalen), 700 g ijsbergsla
Zuurkool met gebakken saucijsjes
4 saucijsjes, 1 zak zuurkool (à 500 g), 80 g boter, 2 sjalotjes (fijngehakt), 1 appel (in blokjes), 2 eetlepels rozijnen, 1 theelepel karwijzaad, 1 laurierblad, 3 dl
Indische hap met speklap
Schenk de ketjap met een slokje van het bier in een platte schaal (zet het bier dat je overhoudt apart voor later) en roer even door. Snij de grootste stukken vet van de
Gegratineerde ossenhaas met olijventapenade en mozzarella
4 stukken ossenhaas, 2 eetlepels olijventapenade (groene), 1 vleestomaat (in 8 dunne plakken), 2 bolletjes mozzarellakaasje (in 4 plakken), peper (versgemalen), 40 g
Cordon Bleu met een twist
Snij de filetlapjes overdwars in tot 4/5 diep (dit noemt men ook wel ‘vlinderen’) en klap de, nu dunne filetlapjes open Smeer op 1 plak kaas een fikse laag
Franse varkenslappen met champignons en spekjes
500 g varkenslappen (in blokjes van 2½ cm), 3 eetlepels olijfolie, 100 g spekblokjes, 3 uien (fijngehakt), 2 teentjes knoflook (geperst), 125 g champignons (in plakjes),