
Baklapjes met salsa verde
4 baklappen (á 125 g), 2 eetlepels peterselie (verse, grof gehakt), 1 eetlepel basilicum (verse, grof gehakt), 1 lenteuitje (in dunne ringen), 1 eetlepel munt (verse,

Baklapjes met mango en oestersaus
400 g baklappen, 2 eetlepels sojasaus (Japanse), 2 eetlepels droge sherry, 2 theelepels maïzena, 4 eetlepels roerbakolie, 100 g sugarsnaps, 1 kleine mango, 2 rode uien,

Baklap met peper-limoenkruiden
1 rode ui, 1 teentje knoflook, 1 groene peper, 4 tomaten (tros), 1 limoen (bij voorkeur biologisch), 4 baklappen (à 100 gram), 1 theelepel 5 kruidenpoeder, 2 eetlepel

Antilliaanse stoofpot
500 g runderpoulet, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels koenjit (of kerrie), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 rode peper (verse, in stukjes gesneden, zonder

Curry met tartaarballetjes
500 g tartaar, 1 oude boterham (witte), dl melk (halfvolle), 1 sjalotje, 1 ui (zoete), 2 teentjes knoflook, 1 bloemkool, 3 eetlepels koriander (verse, fijngehakt), 2

Biefstuk op z’n Mexicaans
4 biefstukken, snufje peper, 50 g boter (of margarine), 1 rode ui (fijngesneden), 1 teentje knoflook (uitgeperst), 100 g maïskorrels (uitgelekt), 3 eetlepels appelsap, 3