
Hamburgers met mozzerella
4 hamburgers, 1 bosuitje, 1 mozzarellakaasje, 1 vleestomaat, 1 eetlepel olijfolie

Hamburgers met avocado en krokante bacon
200 g rundergehakt, 4 plakjes bacon, 4 broodjes (hamburgerbroodjes), ½ eetlepel tacokruiden, 4 blaadjes sla

Lekker pittige kebab of cevapcici met pittige tomatensaus
Een lekker Mediterraans hapje dat gebaseerd is op de kebab. De kebab kom je door de hele Balkan tegen op het menu en is een soort van heerlijk gekruide, plat geslagen

Hachee maken met Leidse hutspot
400 g runderpoulet, 3 uien, 50 g boter, 5 eetlepels bloem, 2 laurierblaadjes, 6 peperkorrels

Zoer Vleis
250 g runderpoulet, 1 ui, snufje zout, 1 eetlepel mosterd (grove), 2 dl rode wijn azijn, 2 kruidnagels, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 25 g boter, 1 laurierblaadje,

Zaanse gehaktkroketjes
100 g half-om-halfgehakt, 1 eetlepel bloem, ½ eetlepel peterselie (fijngehakt), 25 g kaas (jongbelegen, aan één stukje), olie (om te frituren), ½ eetlepel gehaktkruiden

Gegrilde entrecote met pastinaak
2 entrecotes (dikke à 250 gram), 1 kilo aardappels (vastkokende), 500 g pastinaak, 2 teentjes knoflook, 25 g Parmezaanse kaas, 25 g peterselie, 25 g walnoten, 6 eetlepel

Gegratineerde ossenhaas met olijventapenade en mozzarella
4 stukken ossenhaas, 2 eetlepels olijventapenade (groene), 1 vleestomaat (in 8 dunne plakken), 2 bolletjes mozzarellakaasje (in 4 plakken), peper (versgemalen), 40 g

Philly Cheese Steak sandwich
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de ribeye in mooie, dunne reepjes (tip: leg de ribeye eerst even 20 min in de vriezer. Hierdoor kun je nog dunnere

Enchillades con carne
200 g half-om-halfgehakt, 1 ei (losgeklopt), 75 g champignons (schoongeborsteld en in plakjes), 2 rode chilipepers, 25 g boter, 75 g kaas (in reepjes), 8 blaadjes sla, 2

Empanadas met pittig rundvlees
150 g rundergehakt, ½ ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 15 g boter, 1 eetlepel olijfolie, 25 g amandel (schaafsel), 25 g rozijnen, ½ theelepel kaneel,

Doperwtensoep met rookworst
1 rookworst, 1 ui (gesnipperd), 30 g boter, 600 g doperwten (fijne), 2 bouillonblokjes (tuinkruiden), 125 milliliter crème fraîche, 4 eetlepels citroensap, snufje zout,