Winteromelet met rookworst
½ rookworst (à 250 gram, in plakjes) , 2 worteltjes (in blokjes) , 50 g doperwten (diepvries) , 4 eieren , 4 eetlepels melk , 2 eetlepels boter , 1 sjalotje
Thaise biefstuk met noodlesalade
4 biefstukken (à 125 gram) , 1 limoen , 2 cm gemberwortel , 5 eetlepels Nam Pla (Thaise vissaus) , 1½ eetlepel zonnebloemolie, 250 g mihoen , 2 paprika's (rode en
Warme salade met biefstuk en gedroogde tomaten
4 biefstukken (à 125 g) , 8 tomaten (gedroogd, op olijfolie + wat van de olie) , 1 theelepel zwarte peper (grofgemalen) , 200 g champignons , 4 eetlepels
Tartaarburger met geitenkaas
400 g tartaar, 1 ei (M) , 3-4 eetlepels paneermeel (met kruiden), 1 avocado (rijpe), 2 paprika's (geroosterde of 4 eetl. paprikasalade uit een pot), 50 g rucola , 1
Goulashsoep
400 g magere runderlappen, 2 grote uien, 1 rode paprika, 40 g boter, 1½ eetlepel paprikapoeder (mild), 2 eetlepels bloem, 1 blikje tomatenpuree (klein)
Goulash maaltijdsoep
500 g runderpoulet, 2 kruidenbuiltjes (of 4 kruidenbouillonblokjes), 4 eetlepels olijfolie, 2 grote uien (in ringen), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), ½ theelepel foelie
Gewokte biefstukreepjes met paksoi en Thaise dressing
400 g biefstuk (in reepjes), 1 eetlepel sesamolie, limoensap, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel honing, ½ eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus), 1 rode peper (van zaad
Imperial Flavours
250 g biefstuk (in kleine, korte, dunne plakjes gesneden), ½ ui (in ringen gesneden), 1 bosuitje (in halve ringen gesneden), ½ doosje shii-take (Japanse champignons)
Hamburgers met mozzerella
4 hamburgers, 1 bosuitje, 1 mozzarellakaasje, 1 vleestomaat, 1 eetlepel olijfolie
Hamburgers met avocado en krokante bacon
200 g rundergehakt, 4 plakjes bacon, 4 broodjes (hamburgerbroodjes), ½ eetlepel tacokruiden, 4 blaadjes sla
Lekker pittige kebab of cevapcici met pittige tomatensaus
Een lekker Mediterraans hapje dat gebaseerd is op de kebab. De kebab kom je door de hele Balkan tegen op het menu en is een soort van heerlijk gekruide, plat geslagen
Hachee maken met Leidse hutspot
400 g runderpoulet, 3 uien, 50 g boter, 5 eetlepels bloem, 2 laurierblaadjes, 6 peperkorrels