Mexicaanse pita’s met runderreepjes
400 g runderreepjes, 1 rode ui, 1 vleestomaat, 3 perziken (halve, uit blik), groene tabasco, ½ krop ijsbergsla, 125 g kerstomaatjes, 2½ eetlepel olijfolie, 1 theelepel
Worstfrietjes: een originele snoeperij om uit te delen in de crèche
20 traktaties Snijd de worst in ‘frietjes’ van ca. 5 mm. Knip vierkanten van 13 cm bij 13 cm uit het bakpapier. Vouw van de velletjes bakpapier met daaromheen een
Tapenade van olijven en roompaté
200 g paté (room), 200 g olijven (knoflook) , 1 theelepel citroensap , 2 eetlepels kappertjes
Taartje van saucijsjes
6 saucijsjes, 1 rode ui , 2 teentjes knoflook , 8 eetlepels chilisaus (zoete) , 1 dl dubbeldrank , 1 theelepel sambal , 1 eetlepel citroensap , 3 eetlepels olie , snufje
Met rundvlees gevulde Italiaanse bol
250 g runderpoulet (gaar in fijne blokjes gesneden), 2 Italiaanse bollen, 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook (fijngesneden), 1 vleestomaat (in fijne blokjes
Ossenworstburgertjes
250 g ossenworst, 2 kleine tomaten, 50 g veldsla, 12 mini-bolletjes, ½ dl barbecuesaus, 3 eetlepels mayonaise, 2 sjalotjes
Mediterrane lunch met Italiaanse sandwich en pastaslaatje
8 plakjes salami , 4 boterhammen (ciabatta) , 50 g boter , 1 theelepel Italiaanse kruiden , 6 groene olijven (zonder pit) , 4 blaadjes sla (bijvoorbeeld lollo bianco) , 2
Mediterrane lamsburgers met pesto en mozzarella
500 g lamsgehakt , 2 sjalotjes (fijngesnipperd) , 1 teentje knoflook (geperst) , 1½ eetlepel pesto , 2 eetlepels olie , 1 vleestomaat (in plakken) , 1 mozzarellakaasje
Mediterrane saucijsjes met olijvensalsa
4 saucijsjes, 1 vleestomaat (in blokjes), 75 g zwarte olijven (in vieren), 2 eetlepels kappertjes, 100 g feta (in blokjes), 1 rode ui (fijngesnipperd), 2 eetlepels
Tropische verrassingslunch met hamsandwich en maïsbroodje
2 plakken ham, 4 plakken boterhamworst (dikke), ½ mango (geschild en ontpit), ½ eetlepel mayonaise, 4 blaadjes sla, ¼ prei, 4 boterhammen (volkoren), 1 theelepel
Lamsvleesreepjes op paddestoelen-bruschetta
300 g lamsvleesreepjes , 1 teentje knoflook , 5 eetlepels olijfolie , 125 g champignons , 2 sjalotjes , 2 theelepels Italiaanse kruiden , 4 boterhammen (dikke, bruine,
Kruidige saucijzendriehoekjes
250 g varkensgehakt, 1 kleine ui, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels paprikapoeder, zout, 1 ei, 2 theelepels komijnzaad, 5 plakjes bladerdeeg, 2 eetlepels peterselie