Durum (dürüm) kebab van procureur
Kebab zie je tegenwoordig overal. Het betekent ‘vlees’ in het Turks en wordt in de meeste eettentjes bereid met lamsvlees, kalfsvlees of kip. Toch leent ook varkensvlees
Vitello Tonnato met olijven
Vitello Tonnato, ofwel kalfsvlees met een tonijnmayonaise. Een verrassende combinatie van vlees en vis, bomvol smaak. Het gerecht komt van oorsprong uit het noordwesten
Huisgemaakte kroketten
Zelf kroketten maken is even wat werk, maar als ze klaar zijn heb je wel wat speciaals! Snijd het vlees voor de of kroketten in hele kleine stukjes. Smelt boter in een
Döner kalfsvlees
Haal het vlees een half uur voor bereiden uit de koelkast. Doe voor de saus de knoflook, citroensap, mayonaise, crème fraîche en de verse kruiden in een kom en meng dit
Bavette met rucolasalade
Haal de bavette tijdig uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Zorg dat de barbecue op middelmatige temperatuur is, ca. 130 graden. Smeer de bavette in met een
Duitse biefstuk met uienchutney
Duitse biefstuk Alle ingrediënten snijden; de biefstuk heel fijn snijden tot een fijne tartaar Alles mengen behalve de olie 4 ballen van maken, iets plat drukken, ca. 1,5
Makkelijke plaattaart met worst en broccoli
Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Smeer een grote bakplaat in met boter Bekleed met bakpapier en smeer nogmaals in. Bedek de bakplaat met plakjes deeg. Zorg dat het goed
Italiaanse rundergehaktbal
Zie ook de bereidingsvideo onder de bereidingswijze. De ui fijn snipperen, en aanzweten (niet kleuren) in de pan met beetje olie. De ui uit de pan halen en laten
Ossenhaas met pit
De ossenhaas 30 minuten van te voren uit de koelkast halen. De venkel blancheren in bouillon en in parten snijden. De helft van de kappertjes bakken in olie. De
Bavette van de barbecue
Haal de bavette 30 minuten van te voren uit de koelkast. Verwarm de BBQ voor op 130 ˚C (indirect* heeft de voorkeur). Smeer de bavette in met een dun laagje
Steak tartaar met truffelmayonaise
Om steak tartaar te maken kun je in principe alle biefstukdelen gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar bavette van een hollands rund. Het vlees is iets stugger dan de
Vitello Tonnato
Oven voorverwarmen op 90.c Kalfsmuis op bakplaat in de oven plaatsen. Kern thermometer instellen op 58.0C Uit de oven halen kruiden met zout en peper. Eventueel