Pittig speklapje
4 dunne speklappen, 2 eetlepels gembersiroop, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels peperkorrels (rode), 4 eetlepels sherry (cream), 4 eetlepels olie, snufje peper, 2 lenteuitjes
Pilaf met varkensvleesreepjes
500 g varkensvleesreepjes, 1 blik tomatenblokjes (á 400 g), 50 g boter, 300 g rijst, snufje peper (versgemalen), 2 uien (fijngesnipperd), snufje zout, 2 teentjes
Pilaf met shoarmavlees en abrikozen
400 g shoarmavlees, 6 bosuitjes, 125 g abrikozen (gedroogde), 50 g pistachenoten (gepeld), 5 eetlepels olijfolie, 300 g rijst (basmati), ½ liter vleesbouillon
Penne pasta met slavink en kaassaus uit de oven
4 slavinken 300 g pasta (penne) 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 2 eieren 2½ dl room 1 dl melk 150 g geraspte kaas (jonge) 2 eetlepels bieslook
Gehakt met toverbrij
40 g rundergehakt, 4 eetlepels bruine bonen (uit een pot, ca. 75 g), ½ appel (ca. 50 g), 1 theelepel margarine (plantaardige), staafmixer
Hartig gevuld brood van de barbecue
50 g katenspek (iets dikker gesneden), 50 g salami (iets dikker gesneden), ½ doosje oesterzwammen, 1 bosuitje (fijngesneden), 1 takje tijm (vers, anders een mespuntje
Tortilla’s met roergebakken varkensvleesreepjes en avocadodip
400 g varkensvleesreepjes , 1 avocado (in blokjes) , 1 dl zure room , 1 lenteuitje (in ringen) , ½ groene peper (van zaad ontdaan en fijngesneden) , 50 g geraspte kaas
Tortilla’s met kidneybonen
200 g rundergehakt , 50 g chorizoworst (dikke plakken) , 1 eetlepel jalapenopepers (uit een potje, fijngehakt) , 1 kleine ui , 50 g geraspte kaas , ½ liter kidneybonen
Thaise varkensoesters met mango
4 varkensoesters , 1 grote mango , 1 limoen , 2 gemberbolletjes , 1 eetlepel gembersiroop , 1 eetlepel currypasta (Thaise, rode) , 2 eetlepels koriander (verse,
Thaise pikante varkenshaas met boontjes en prei
250 g varkenshaas , snufje zout , snufje peper , 200 g snijbonen (geschaafd) , 4 eetlepels zonnebloem olie , 1 dl slagroom (of dikke kokosmelk) , 150 g prei (gesneden) ,
Thaise lamscurry met gekruide rijst
500 g lamsboutlappen , 2 uien, 1 teentje knoflook, 5 peperkorrels (zwarte) , 1 dl yoghurt (volle) , 1 eetlepel tomatenpuree , 1 eetlepel currypasta (rode) , 5 eetlepels
Thaise hamlapjes
4 hamlappen (à 100-125 gram), 2 eetlepels currypasta (rode Thaise) , ½ bosje basilicum (liefst Thaise, maar gewone kan ook) , 1,2 liter water , 2 bouillonblokjes , 2