Huisgemaakte kalfsbitterballen
Stap 1: Kalfspoulet garen (2 uur + 2 uur wachttijd) Doe de kalfspoulet in de kalfsbouilon en laat dit 1.5 tot 2 uren zachtjes pruttelen tot het lekker zacht is. Laat het
Aardappelpreisoep met rookworst
1 rookworst (à 250 gram), 2 eetlepels boter, 225 g prei (in dunne ringen), 750 ml runderbouillon, 300 g aardappels (geschild en in kleine blokjes), 2 theelepels tijm, 150
Ragout van de koe
Fruit in een koekenpan met wat olie de ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn. Breng de bouillon met het soepvlees aan de kook en laat dit minimaal een half uur
Wrap van bavette met een bite
Om de chimichurrisaus te maken: Gooi alle ingrediënten behalve de olie in de blender of staafmixer en even kort blitzen tot het een dikke puree is. Hierna olijfolie
Tatakisalade van diamanthaas (v/h Jodenhaas)
Haal de diamanthaas minimaal een uur voor je gaat bakken uit de koeling. Als het nodig is was je de drie soorten sla (andijvie) en laat je ze even drogen op wat
Melt met longhaas en truffelkaas
Verhit een tosti ijzer of koekenpan met boter om straks je melts te kunnen grillen. Verwijder het membraan en de zeen van de longhaas en smeer hem dan flink in met peper
Mediterrane gehaktballetjes
400 g half-om-halfgehakt , 4 theelepels kappertjes (20 g) , 4 tomaten (zongedroogde, op olie) , 2 eetlepels olijven (groene) , 2 stuks ansjovisfilet , 1 ei , snufje
Maïssoep met varkensvleesreepjes
300 g varkensvleesreepjes , ½ eetlepel kruiden (Mexicaanse) , 50 g boter , 2 uien (fijngehakt) , 1 blik maïs (á 300 g, uitgelekt) , 1 liter bouillon , 1½ dl room , snufje
Hambloemen
7 plakken achterham (à 100 gram (ca. 1 cm dik)), ½ komkommer, 15 cherrytomaten, 2 zakjes cocktailsticks (à 150 gram)
Indische hap met speklap
Schenk de ketjap met een slokje van het bier in een platte schaal (zet het bier dat je overhoudt apart voor later) en roer even door. Snij de grootste stukken vet van de
- 1
- 2