Kalfsrib-eye met mosterdsaus
Jouw rib-eye rood, medium of rose? Check het met een kerntemperatuurmeter of de handtest De kalfsrib-eye’s een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen. De
Biefstuk Wellington
4 biefstukken (á 100 g), snufje peper (uit de molen), 8 velletjes filodeeg (ca.15x15 cm), 80 g roomkaas (met mierikswortel), 6 eetlepels boter en 4 takjes tijm.
Italiaanse rundergehaktbal
Zie ook de bereidingsvideo onder de bereidingswijze. De ui fijn snipperen, en aanzweten (niet kleuren) in de pan met beetje olie. De ui uit de pan halen en laten
Ossenhaas met pit
De ossenhaas 30 minuten van te voren uit de koelkast halen. De venkel blancheren in bouillon en in parten snijden. De helft van de kappertjes bakken in olie. De
Varkenshaas met sinaasappel
500 g varkenshaas (ca. 2 stuks), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, snufje zout, 1 dl sinaasappelsap, 3 eetlepels marmelade (sinaasappel), 1 eetlepel honing, snufje
Sous vide Picanha
Picanha is lekker van de BBQ in Brazilië, maar misschien nog wel lekkerder als je dit malse stuk vlees zelf sous vide gaart! Zorg ervoor dat er een mooie vetlaag op de
Mexicaans gourmet
1 lamsboutlap (dunne reepjes van ca. ½ cm gesneden) 1 varkensfiletlap (dunne reepjes van ca. ½ cm gesneden) 100 g rundergehakt 1 eetlepel tacokruiden snufje zout 1
Biefstuk van de kogel met peterselie
Biefstuk en steak heb je in tal van soorten, maten en kwaliteiten. Wat ze allemaal overeenkomstig hebben? Het zijn de mooi magere stukken van het rund, die je niet
Kalfsoester met paddenstoelensaus
De kalfsoesters 30 minuten voor bakken uit de koeling halen. De sjalotjes en knoflook fijnsnijden, paddenstoelen grof snijden. Deze aanzetten in matig hete pan met boter
Runder rib-eye met rode wijnsaus
Handig: de bereidingsvideo onder het recept! Het vlees 30 minuten voor gebruik uit de koeling halen. De sjalotjes fijnsnijden en met de tijmtakjes aanzetten in de pan. Na
Varkensoester met sjalotjes en oesterzwammen
4 varkensoesters (á 125 g stuk), 4 sjalotjes (fijngesnipperd), snufje peper (versgemalen), 150 g oesterzwammen, 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt), snufje zout, 50
Krokant gebakken kalfszwezerik
Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen Was de wortelen, prei, bleekselderij en pel de ui en snijd ze in grove stukken