Lauwwarme groentesalade met plakjes varkenshaas
Varkenshaas op je salade! Mooie, goed gevulde salades zijn in de zomer heel populair. En je salade krijgt een perfecte ‘bite’, als hij gecombineerd wordt met
Kalfsrib-eye met mosterdsaus
Jouw rib-eye rood, medium of rose? Check het met een kerntemperatuurmeter of de handtest De kalfsrib-eye’s een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen. De
Varkensoesters met oesterzwammen en paksoi
Haal de varkensoesters 30 minuten van te voren uit de koelkast. De aardappels in de lengte halveren en op de bolle kant half insnijden. Circa 40 minuten garen in de oven
Sous vide kalfsrib-eye met salie
Maak de kalfsjus door deze met de salie kort te laten pruttelen. Gaar de rib-eye sous vide minimaal 2 uur op de gewenste kerntemperatuur. Verhit een grillpan op hoge
Aziatische marinade voor vlees
Aziatische marinade is een goede combinatie met bijvoorbeeld rundvleesreepjes of haaskarbonade. Meng alle ingrediënten in een ruime schaal of kom. Leg het vlees in de
Italiaanse kruidenmarinade voor vlees
Een heerlijke Italiaanse marinade die bij alle soorten vlees past. Meng alle ingrediënten in een ruime schaal of kom. Leg het vlees in de marinade en zorg dat het goed
Honing-Walnoot marinade voor vlees
Een wat zoetere marinade die erg goed past bij varkens- en kalfsvlees. Meng alle ingrediënten in een ruime schaal of kom. Leg het vlees in de marinade en zorg dat het
Varkensoester met citroenmayonaise
4 varkensoesters (á 125 g), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroenrasp, snufje zwarte peper (versgemalen), 1½ dl mayonaise, 3 eetlepels citroensap, 1 takje peterselie
Varkensoester à la Picasso
2 varkensoesters (á 125 g), snufje zout, 0,4 dl droge sherry, 1 kiwi (in plakjes), snufje peper, 25 g amandelen (geschaafde), ½ appel (in schijfjes), 2 schijven ananas, ½
Mexicaans gekruide filetlapjes gegratineerd met Cheddar
4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 4 plakjes kaas (Cheddar), snufje zout, snufje peper (versgemalen)
Varkensentrecote met kastanjechampignons en uienjalopeño-marmelade
2 varkensfiletlappen (125 g stuk), snufje zout, 3 kleine uien, snufje peper, ½ dl rode wijn, 2 eetlepels jalapenopepers (ingemaakte, in stukjes), 1 eetlepel zonnebloem
Lauwwarme salade van lamshaas met honingmosterddressing
6 lamshaasjes (á 60 g) , 3 eetlepels citroensap , 2 eetlepels honing , 1 theelepel mosterd , snufje peper (versgemalen) , snufje zout , 5 eetlepels olijfolie , 1 bakje