Bereidingstijden vlees bij slow cooking
In het onderstaande overzicht staan bewerking en bereidingstijden voor verschillende soorten vlees.
Vleessoort | Bewerking | Bereidingstijden temperatuur | Kern tem- peratuur | Resultaat |
---|---|---|---|---|
Entrecote stuk, met toplaagje vet, 1175 g | Peper, zout, beetje olie | 4,5 uur in de oven op 75°C | 55°C | Perfect mals, egaal rood/ rosé |
Fricandeau stuk, 950 g | Peper, zout, beetje olie | 6 uur in de oven op 75°C | 55 °C | Iets rosé, mals en sappig |
Doorregen varkensrollade (buik), 680 g | Peper, zout, beetje olie | 4 uur in de oven op 90°C | 68°C | Erg smakelijk, vet lijkt ‘gesmolten’ |
Varkens lenderollade omwikkeld met spek, 1100 g | Peper, zout, olie; 10 cm doorsnede | 4 uur in oven op 90°C | 68°C | Smakelijk, mals |
Doorregen runderrollade, 1300 g | Peper, zout, olie | 5,5 uur in pan met deksel, 80°C inductiestand 2 | 65°C | Sappiger dan oven door terugdruipen eigen vocht |
Lamsbout zonder been | Peper, zout, olie, knoflook | 5 uur in de oven op 80°C | 70°C | Nog iets rosé van binnen, vet erg smaakvol |
Runderpoulet van riblap, 500 g | Peper, zout, beetje olie, bloem, 250 ml bouillon | Bebloemd, niet voorbakken, 9 uur in slowcooker op ‘low’ | 99°C | Perfect draadjesvlees |
Doorregen varkenspoulet, 500 g | Peper, zout, beetje olie, bloem, 250 ml bouillon | Bebloemd, niet voorgebakken, 5 uur in slowcooker op ‘low’ | 99°C | Supermals, bijna draadjes |
Lamspoulet (van bout), 500 g | Peper, zout, beetje olie, 250 ml bouillon | Niet voorgebakken, 4,5 uur in slowcooker |
99°C | Supermals, vocht wel iets binden voor de saus |