Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Eiwit
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
    • Interviews
    • Nieuws
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / In de keuken / Kooktechnieken /

Airfryer

De Airfryer is niet meer weg te denken uit de keuken. Het is een gezonder alternatief voor frituren en er zijn veel meer mogelijkheden. Zo maak je in een Airfryer in een mum van tijd biefstuk of varkenshaas klaar. Vlees garen in een Airfryer is niet moeilijk, je moet net weten hoe lang en op welke temperatuur het vlees erin moet voor het beste resultaat. Met deze tips wordt het bereiden van vlees in de airfryer een eitje!

Gehaktballen en hamburgers – 9 min. op 200℃

De bereidingstijd voor rundergehakt is voor alle varianten hetzelfde, 9 minuten op 200 graden. Wanneer je gehaktballen of hamburgers bereidt in de airfryer, denk dan aan het volgende: 

  • Draai het vlees een paar keer om tijdens het fryen, zo ben je er zeker van dat alles goed gaar wordt; 
  • Maak een kuiltje in het midden van de burger, hiermee voorkom je dat de burger bol komt te staan.

Zin gekregen in gehaktballen? Bekijk hier een recept voor heerlijke gehaktballen met saffraan.  

Varkenshaas – 14 min. op 200℃

Varkenshaas is het magerste vlees van het varken. Het is daarom extra opletten dat het vlees niet te droog wordt in de Airfryer. Je bakt de varkenshaas rosé, 14 minuten lang op 200 graden. Check na deze 14 minuten of de varkenshaas de juiste kleur heeft, voeg een heerlijke saus toe en eet smakelijk!

Wil je eens iets anders proberen? Een leuke en lekkere toevoeging aan varkenshaas is een krokant laagje, deze lukt perfect in een Airfryer. 

Biefstuk – 6, 8 of 10 min op 200℃ of 180℃

Het bereiden van biefstuk in een Airfryer is ontzettend makkelijk. Stel de juiste temperatuur in en houd de tijd goed in de gaten. Ga jij voor rare, medium of well done? Houd dan deze tijden aan: 

  • Wil je je biefstuk rare bakken, verwarm de Airfryer voor op 180 graden en bak de biefstuk 6 minuten. 
  • Hou je meer van een medium gebakken biefstuk? Bak hem dan 8 minuten lang op 200 graden. 
  • Toch liever doorbakken? Bak hem 10 minuten lang op 180 graden.

Al zin gekregen in biefstuk? Maak hem dan met deze heerlijke knoflookpreisaus! 

Lamsvlees – 75 min op 150℃ en daarna 15 min op 200℃

Lamsvlees staat bekend om de lange bereidingstijd. De bereiding van lamsvlees in een Airfryer kan langzaam, op een lagere temperatuur, of snel, op een hogere temperatuur. Garen op een lagere temperatuur zorgt voor een rijke smaakontwikkeling, omdat alle ingrediënten de tijd hebben om smaak af te geven. Dit heeft dan ook vooral resultaat wanneer er veel aandacht wordt besteed aan de marinade. Het langzaam garen van lamsvlees in een Airfryer doe je 75 minuten lang op 150 graden en daarna nog 15 minuten op 200 graden. In het laatste kwartier kun je groenten en aardappelen aan de Airfryer toevoegen voor een complete maaltijd. Ga je toch liever voor een wat snellere methode en haal je de smaak bijvoorbeeld liever uit een heerlijke saus? Schroei dan kleinere stukken lamsvlees dicht door ze 2 minuten te bakken op de hoogste temperatuur en laat het daarna nog 6 minuten garen op 200 graden.  

Wil je een ander soort vlees bereiden? Bekijk deze tabel of deze post met bereidingswijzen voor in een Airfryer. Lees hier meer over het bereiden van vlees.

Kooktechnieken A-Z

Airfryer

Bakken

Bakkerellen

Barbecueën

Braadzak

Braden

Braiseren (smoren)

Caveman

Direct garing bbq

En papilotte

Fonduen

Frituren

Gourmetten

Grillen

Indirect garing bbq

Koken

Low & Slow

Pocheren

Pruttelen

Pulled (pork)

Roerbakken

Roken (koud/warm)

Roosteren

Sauteren

Slow cooking

Smoren

Sous vide

Steengrillen

Stomen

Stoven

Sudderen

Tajine

Uit de oven

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.
Nieuwsbrief

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen? Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

vlees

Veelgestelde vragen

  • Hoe maak je jus zonder vlees?
  • Wat is coppa?
  • Liggen de smaken van rollade, fricandeau en procureurstuk dicht bij ellkaar? En waar komt het vandaan bij het varken?
  • Wat is het verschil tussen varkenshaas en varkenskophaas?
Vragen over vlees

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}