Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Overig vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Dioxines
      • Eiwittransitie
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Faq / Benamingen /

Wat is rood vlees?

Vlees kan onderverdeeld worden in rood en wit vlees. Dit heeft te maken met het dier waarvan het vlees afkomstig is. Wit vlees komt van gevogelte, zoals kip en kalkoen. Rood vlees is vlees dat van een zoogdier komt. Op vlees.nl behandelen we voornamelijk rood vlees als varkensvlees, kalfsvlees, rundvlees en schaaps/lamsvlees. Het meest gegeten rood vlees is gehakt (rund, varken, half-om-half) met een aandeel rond de 23%. Hierna volgen (magere) varkensvlees producten zoals hamlappen, karbonade en kotelet met een aandeel samen van bijna 10%. Dit wordt gevolgd door worstsoorten (7%), snacks met vlees (5%) en reepjesvlees (3%). Een aantal soorten rood vlees kunnen ook rauw gegeten worden. Hier lees je meer over welke vleessoorten rauw gegeten kunnen worden.

Terug naar alle vragen over Benamingen

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inn_faq
  • Gezondheid
  • -
  • Varkensvlees
  • -
  • Rundvlees
  • -
  • Kalfsvlees
  • -
  • Bereiding
  • -
  • Benamingen
  • -
  • Bewaren
  • -
  • Duurzaamheid
  • -
  • Productie

Veelgestelde vragen over Benamingen

  • Wat is een steak?
  • Waar zit de tussenribkarbonade?
  • Wat is procureur voor vlees?
  • Wat is een varkenshaasje met ketting?
  • Wat is Zeeuws Rund?
  • Wat is MRY rund en wat is het verschil met normale runderen?
  • Wat is rood vlees?
  • Wat is Duitse biefstuk?
  • Wat is de Amerikaanse benaming voor sudderlappen om draadjesvlees van te maken?
  • Wat voor vlees is het bruidsstukje?

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen