Ander vlees
- Welk deel van het lam is het fijnste vlees?Over het algemeen kunnen de achterdelen gezien worden als iets malser, als iets fijner vlees. En dan valt te denken aan de lamshaas, een lamsbout of de lamsrack of lamskroon, mits goed bereid Lees verder
- Hoeveel lamsvlees eten we in Nederland?De invoer van lams- en schapenvlees is in 2010 gestegen naar 23.500 ton, waarvan de helft uit Nieuw Zeeland en een kwart uit België. Het verbruik in Nederland lag in 2010 op 23.600 ton Lees verder
- Is vlees van een zeven jaar oude ooi nog goed te eten?Dat is prima te eten. Maar houd er rekening mee, dat malsheid mede aan de leeftijd gebonden is en het vlees dus wat langer nodig kan hebben om goed te garen.
- Is er smaakverschil tussen vlees van een ram of een ooi?Het meeste verschil zit er in dit segment tussen jongere en oudere dieren (ofwel tussen lamsvlees en schapenvlees) en vele minder tussen het geslacht. Bovendien zal de bereiding (met kruiden) Lees verder
- Is lamsvlees alleen in het voorjaar verkrijgbaar?Nederlands lamsvlees is een seizoensproduct. Vers Nederlands lamsvlees is vrijwel alleen in het voorjaar en de zomer verkrijgbaar. Doordat we in Nederland ook veel lamsvlees importeren is het Lees verder
- Waarom eten we in Nederland nauwelijks schapenvlees?Lamsvlees heeft een eigen, onderscheidende smaak. Hoe ouder het lam, hoe sterker die smaak. In Nederland vinden veel mensen die smaak te sterk. Schapenvlees wordt om die reden minder gegeten. Lees verder
- Lammeren groeien in ‘natuurlijke’ omstandigheden op. Is lamsvlees daarmee ook gezonder dan andere soorten?Lamsvlees is niet gezonder of ongezonder dan andere vleesproducten. Lamsvlees bevat vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, zink en ijzer. Net als andere vleesproducten past ook Lees verder
- Wat is een entrecote?Entrecote is een biefstuk met een lekker randje vet uit de rug, gesneden uit de rug (tussen de ribben). Snij je de dunne lende mét ossenhaas en been, dan heb je een T-bone. Entrecote is er van Lees verder
- Waarom geeft vlees.nl geen informatie over kip en ander gevogelte?Op vlees.nl behandelen we de wereld van rood vlees: rund, kalf, varken en eventueel nog schaap/lam, geit en paard. Voor pluimveevlees of bijvoorbeeld wild, zijn er andere informatiebronnen.