Vlees.nl

  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Noskos
      ma 23 apr

      Aftrap van de Nationale BBQ Weken 2018

      Noskos
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Consumptie
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
mp3 database movie database pdf database
Home / Faq /

Ander vlees

Categorieën

  • Varkensvlees
  • Invriezen
  • Ontdooien
  • Rundvlees
  • Kalfsvlees
  • Ander vlees
  • Bereiding
  • Benamingen
  • Bij het vleesbedrijf en de boer
  • Kopen en bewaren
  • Maten, cijfers en gewichten
  • Gezondheid
  • Zwangerschap

Ander vlees

  • Welk deel van het lam is het fijnste vlees?
    Over het algemeen kunnen de achterdelen gezien worden als iets malser, als iets fijner vlees. En dan valt te denken aan de lamshaas, een lamsbout of de lamsrack of lamskroon, mits goed bereid Lees verder
  • Hoeveel lamsvlees eten we in Nederland?
    De invoer van lams- en schapenvlees is in 2010 gestegen naar 23.500 ton, waarvan de helft uit Nieuw Zeeland en een kwart uit België. Het verbruik in Nederland lag in 2010 op 23.600 ton Lees verder
  • Is vlees van een zeven jaar oude ooi nog goed te eten?
    Dat is prima te eten. Maar houd er rekening mee, dat malsheid mede aan de leeftijd gebonden is en het vlees dus wat langer nodig kan hebben om goed te garen.
  • Is er smaakverschil tussen vlees van een ram of een ooi?
    Het meeste verschil zit er in dit segment tussen jongere en oudere dieren (ofwel tussen lamsvlees en schapenvlees) en vele minder tussen het geslacht. Bovendien zal de bereiding (met kruiden) Lees verder
  • Is lamsvlees alleen in het voorjaar verkrijgbaar?
    Nederlands lamsvlees is een seizoensproduct. Vers Nederlands lamsvlees is vrijwel alleen in het voorjaar en de zomer verkrijgbaar. Doordat we in Nederland ook veel lamsvlees importeren is het Lees verder
  • Waarom eten we in Nederland nauwelijks schapenvlees?
    Lamsvlees heeft een eigen, onderscheidende smaak. Hoe ouder het lam, hoe sterker die smaak. In Nederland vinden veel mensen die smaak te sterk. Schapenvlees wordt om die reden minder gegeten. Lees verder
  • Lammeren groeien in ‘natuurlijke’ omstandigheden op. Is lamsvlees daarmee ook gezonder dan andere soorten?
    Lamsvlees is niet gezonder of ongezonder dan andere vleesproducten. Lamsvlees bevat vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, zink en ijzer. Net als andere vleesproducten past ook Lees verder
  • Wat is een entrecote?
    Entrecote is een biefstuk met een lekker randje vet uit de rug, gesneden uit de rug (tussen de ribben). Snij je de dunne lende mét ossenhaas en been, dan heb je een T-bone. Entrecote is er van Lees verder
  • Waarom geeft vlees.nl geen informatie over kip en ander gevogelte?
    Op vlees.nl behandelen we de wereld van rood vlees: rund, kalf, varken en eventueel nog schaap/lam, geit en paard. Voor pluimveevlees of bijvoorbeeld wild, zijn er andere informatiebronnen.
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

di 24 apr

‘Lekker’ voor middelbare scholieren het allerbelangrijkst

Tieners anno 2018 vinden ‘lekker’ het belangrijkste wanneer ze zelf eten kopen. Dat blijkt uit een een groot verkennend onderzoek van Het FoodService Instituut

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative