Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Eiwit
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

Woningsdagmenu: thuis feestelijk eten

21-04-2020

Ook al blijven we thuis, wij Nederlanders laten Koningsdag natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) maakt er dit jaar Woningsdag van. Wij hebben een feestelijk menu voor jullie samengesteld dat je zelf makkelijk thuis kunt maken.

De KBOV heeft voor deze dag een aantal digitale activiteiten bedacht, zoals de thuis-toost om 16:00 uur. Alle Nederlanders kunnen op dit tijdstip vanuit huis het glas heffen op onze koning. Na deze thuis-borrel zal onze maag wel gevuld moeten worden en daar geven wij jullie inspiratie voor. 

Tijd voor een borrelplank

Begin met een borrelplank. Want geef toe, wie houdt daar nou niet van? Een van de hoofdingrediënten op de borrelplank is vlees. Wat dacht je van borrelribjes, mediterrane gehaktballetjes of kalfskroketjes? Je kunt ze natuurlijk ook gewoon alle drie maken. Ga jij liever voor de wat lichtere variant? Maak dan een bord vol met anti-pasti. 

Voorgerecht: carpaccio

Is het al tijd voor het voorgerecht? Dan raden wij zeker carpaccio aan! Een gerecht dat bijna iedereen lust, zelfs de kids doe je hier hoogstwaarschijnlijk een plezier mee. Het is een mager en licht voorgerecht, waardoor je ook nog plek overhoudt voor het hoofdgerecht. Carpaccio bestaat uit dunne plakjes rundvlees die vaak geserveerd worden met pesto, pijnboompitjes, rucola en gedroogde tomaatjes. Je zet het dus in een handomdraai op tafel. Benieuwd waar carpaccio oorspronkelijk vandaan komt? Dat lees je in dit artikel.

Hoofdgerecht: slow cooking

Nu we toch de hele dag thuis zijn, hebben we genoeg tijd voor slow cooking. De naam zegt het al: de tijd nemen om een goed gerecht te maken. En dat proef je! Bij slow cooking houd je bereidingstemperaturen aan tot maximaal 99 °C, maar meestal zelfs hooguit 80 °C. Die lagere temperaturen zorgen voor een rijke smaakontwikkeling, omdat alle ingrediënten de tijd hebben om smaak af te geven. Langzaam bereide vleesgerechten hebben dan ook een eigen, goed ontwikkeld aroma. Om de rijke smaak tot zijn recht te laten komen, kunnen verse kruiden het beste pas op het laatst worden toegevoegd, met uitzondering van rozemarijn en tijm. In dit artikel lees je welke kruiden het lekkerst zijn bij verschillende vleessoorten. Hier kun je zelf mee experimenteren! Heb je thuis een Green Egg of vergelijkbare barbecue? Dan is dit recept voor pulled pork ideaal om het Woningsdagmenu mee af te sluiten. 

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}