Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Eiwit
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
    • Interviews
    • Nieuws
    • Blogs
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

Vet lekker vlees

25-06-2019

Vlees, ik ben er gek op! Het lijkt wel alsof je dit in deze tijd niet meer hardop mag zeggen (of schrijven). Maar ik schreeuw het toch graag van de daken…. mensen eet vlees en vooral lekker vlees!
Vind ik het niet zielig voor de dieren? Het zit in onze natuur en in de natuur om ons heen. Dieren eten dieren! In vlees zitten bouwstoffen die ons lijf graag wil hebben en goed kan gebruiken. Vlees geeft energie. Vet geeft smaak én energie! Daarom kies ik voor Vet Lekker Vlees!

Blog, door Jan Willem Huffmeijer, oftewel B4Men

Jan Willem Huffmeijer: B4men

Daarom is vet vlees zo lekker

Wanneer ik bij een slager sta of in een goede supermarkt ben, dan kan ik bijna kwijlend kijken naar mooie stukken ribeye, tomahawk steaks of ander mooi vlees. Mijn ogen zien en weten gewoon wat mooi en lekker vlees is. Dat weten jouw ogen trouwens ook! Toch luisteren wij niet genoeg naar onze zintuigen. Wij overrulen onze gevoelens met onze gedachten. Wanneer je kijkt naar mooi vlees, vallen we van nature op vlees met voldoende vet! Een mooi vetlaagje om het vlees of een mooie marmering door het vlees.
Toch hebben wij jarenlang moeten leren, dat vet vlees ongezond zou zijn en vet niet lekker… Maar mensen: dit is zo niet waar!!! Vet is een belangrijke energie gever! Niets geeft meer energie per gram dan vet, alleen moeten we het weer op de juiste manier gaan eten. Naast de bergen suiker en gefabriceerd voedsel is een berg aan vet uiteraard niet goed. Daarom moeten wij terug naar de juiste basis en de juiste voeding. Eet normale porties en eet vooral alles wat jezelf moet klaar maken. Vers eten met een mooi stuk vlees is super voedzaam. Leer weer koken en vertrouw op je zintuigen.

Vet zorgt voor smaak en malsheid

Hoe kies je voor mooi vet lekker vlees

Vet in een lichaam ontstaat wanneer er meer energie ingaat dan dat verbruikt word. Deze extra energie wordt omgezet in vetzuren en opgeslagen in het lichaam. Deze opslag is een reserve voor mindere tijden, wanneer we meer energie verbranden dan dat we tot ons hebben genomen. Kwestie van aankomen of afvallen. Wanneer we goed voor onze dieren zorgen en ze op de juiste manier wat meer energie binnenkrijgen dan ze verbruiken, dan ontstaat er heerlijk vet in en rond het vlees. Dit vet zorgt voor smaak en bovenal voor een mooie malsheid van het vlees. Daarom is vet zo belangrijk. Hoe vaak wij wel niet de vraag krijgen waarom iemand zijn magere runderlappen niet mals krijgt……mager vlees is per definitie niet malser dan vet vlees. Kies gewoon voor mooi en vooral vet vlees.

Kies gewoon voor mooi en vooral vet vlees

Minder vet eten en toch kiezen voor vet lekker vlees

Wij zijn steeds verder van vet vlees komen te staan. Ik hoor veel mensen zeggen dat ze vet niet lekker vinden en vooral het mondgevoel niet kunnen waarderen. Ik snap je niet, maar ik kan er wel inkomen. Wanneer je een lekker steak wilt eten, vind ik de krokant gebakken vetrand juist heel erg lekker. Maar goed! Vet is het eerste wat reageert op de warmte van je pan. Het vet zal smelten en zijn smaakstoffen afgeven aan het vlees. Het vet is ook een beschermer van het spierweefsel zelf. Vet zorgt ervoor dat het vlees mals blijft en niet uitdroogt. Daarom moet je het vet omarmen in het vlees. En wanneer je het echt niet lekker vind, snijd het dan na het bakken van je vlees af….doe dit alleen niet wanneer je naast mij zit of wanneer ik het kan zien. Geniet gewoon van Vet Lekker Vlees.

Vlees.nl
Zie verder – onder meer – onze themapagina over vetten

B4Men
B4Men

Jan Willem Huffmeijer (1982) is – zo lang als hij zich kan herinneren – een echte vleesliefhebber. Deze aangeboren liefde voor vlees is uitgegroeid tot een passie. Er is geen stuk vlees dat hij niet lekker vindt of heeft geproefd. Hij schrijft er met name over op zijn blog B4men en nu ook een reeks voor Vlees.nl.

Overzicht van B4Men

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}