Vlees, ik ben er gek op! Het lijkt wel alsof je dit in deze tijd niet meer hardop mag zeggen (of schrijven). Maar ik schreeuw het toch graag van de daken…. mensen eet vlees en vooral lekker vlees!
Vind ik het niet zielig voor de dieren? Het zit in onze natuur en in de natuur om ons heen. Dieren eten dieren! In vlees zitten bouwstoffen die ons lijf graag wil hebben en goed kan gebruiken. Vlees geeft energie. Vet geeft smaak én energie! Daarom kies ik voor Vet Lekker Vlees!
Blog, door Jan Willem Huffmeijer, oftewel B4Men
Daarom is vet vlees zo lekker
Wanneer ik bij een slager sta of in een goede supermarkt ben, dan kan ik bijna kwijlend kijken naar mooie stukken ribeye, tomahawk steaks of ander mooi vlees. Mijn ogen zien en weten gewoon wat mooi en lekker vlees is. Dat weten jouw ogen trouwens ook! Toch luisteren wij niet genoeg naar onze zintuigen. Wij overrulen onze gevoelens met onze gedachten. Wanneer je kijkt naar mooi vlees, vallen we van nature op vlees met voldoende vet! Een mooi vetlaagje om het vlees of een mooie marmering door het vlees.
Toch hebben wij jarenlang moeten leren, dat vet vlees ongezond zou zijn en vet niet lekker… Maar mensen: dit is zo niet waar!!! Vet is een belangrijke energie gever! Niets geeft meer energie per gram dan vet, alleen moeten we het weer op de juiste manier gaan eten. Naast de bergen suiker en gefabriceerd voedsel is een berg aan vet uiteraard niet goed. Daarom moeten wij terug naar de juiste basis en de juiste voeding. Eet normale porties en eet vooral alles wat jezelf moet klaar maken. Vers eten met een mooi stuk vlees is super voedzaam. Leer weer koken en vertrouw op je zintuigen.
Hoe kies je voor mooi vet lekker vlees
Vet in een lichaam ontstaat wanneer er meer energie ingaat dan dat verbruikt word. Deze extra energie wordt omgezet in vetzuren en opgeslagen in het lichaam. Deze opslag is een reserve voor mindere tijden, wanneer we meer energie verbranden dan dat we tot ons hebben genomen. Kwestie van aankomen of afvallen. Wanneer we goed voor onze dieren zorgen en ze op de juiste manier wat meer energie binnenkrijgen dan ze verbruiken, dan ontstaat er heerlijk vet in en rond het vlees. Dit vet zorgt voor smaak en bovenal voor een mooie malsheid van het vlees. Daarom is vet zo belangrijk. Hoe vaak wij wel niet de vraag krijgen waarom iemand zijn magere runderlappen niet mals krijgt……mager vlees is per definitie niet malser dan vet vlees. Kies gewoon voor mooi en vooral vet vlees.
Minder vet eten en toch kiezen voor vet lekker vlees
Wij zijn steeds verder van vet vlees komen te staan. Ik hoor veel mensen zeggen dat ze vet niet lekker vinden en vooral het mondgevoel niet kunnen waarderen. Ik snap je niet, maar ik kan er wel inkomen. Wanneer je een lekker steak wilt eten, vind ik de krokant gebakken vetrand juist heel erg lekker. Maar goed! Vet is het eerste wat reageert op de warmte van je pan. Het vet zal smelten en zijn smaakstoffen afgeven aan het vlees. Het vet is ook een beschermer van het spierweefsel zelf. Vet zorgt ervoor dat het vlees mals blijft en niet uitdroogt. Daarom moet je het vet omarmen in het vlees. En wanneer je het echt niet lekker vind, snijd het dan na het bakken van je vlees af….doe dit alleen niet wanneer je naast mij zit of wanneer ik het kan zien. Geniet gewoon van Vet Lekker Vlees.
Vlees.nl
Zie verder – onder meer – onze themapagina over vetten