Iedereen heeft zijn werk gedaan: de boer heeft voor zijn dieren gezorgd, de slachterij heeft ervoor gezorgd dat het vlees veilig en vers in de supermarkt terecht is gekomen en jij hebt je lekkere stuk vlees in het mandje gelegd. Nu is het aan jou: hoe bereid jij het vlees?
Met vlees kun je veel kanten op. Je kunt vlees bakken, braden of grillen, maar ook stomen, smoren en stoven. Sommige kooktechnieken zijn misschien nieuw voor je, andere ken je al. We leggen ze graag aan je uit, compleet met de fijne kneepjes uit het vak. Kom je in recepten meer termen tegen die je niet kent, zoals sauteren, flamberen, larderen en trancheren? Bekijk dan eens onze pagina over kooktermen.
Inspiratie
Heb je inspiratie nodig voor nieuwe gerechten met jouw favoriete stuk vlees? Of wil je je kooktechnieken verbeteren? In de blogs van ‘Meat Mate’ Robert Verweij, deelt hij zijn kennis en ervaring over belangrijke onderwerpen in de keuken. Of scroll eens door onze receptenpagina, waar je allerlei recepten met vlees vindt. Van ovenschotels, broodjes en snacks tot complete hoofdgerechten voor de feestdagen voor op de barbecue. Zoals bijvoorbeeld dit recept voor pulled pork van de barbecue.
In het menu vind je onder “Bereiden en bewaren” en “Over vlees” nog veel meer inspiratie en achtergrond om de lekkerste gerechten te maken.
Kopen, bewaren, invriezen, ontdooien
Hoe beter je met vlees omgaat, hoe lekkerder straks het resultaat op je bord. Waar let je op bij vers, verpakt, bevroren of weer ontdooid vlees? Bekijk onderstaande video voor handige tips. Wist je bijvoorbeeld dat je ingevroren rundvlees tot wel 6 maanden kunt bewaren? En dat de beste bewaartemperatuur -18 graden Celsius is?
Door bewust te kopen, bewaren, invriezen en ontdooien zorg je ervoor dat jouw stuk vlees vers en gezond blijft. Geniet ervan!