St. Patrick’s Day (Iers: Lá Fhéile Pádraig) is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. Het feest op 17 maart, is ter herdenking van de beschermheilige Saint Patrick. Uiteraard is alles die dag groen, in Chigago wordt de Chigago River zelfs groen gekleurd!
Koken met Bier
Naast de kleur groen is stoofvlees voor, bij of na de pint bier ook een traditie. Naast de originele stoof met lamsvlees wordt ook rundvlees veel gebruikt. Uiteraard stoof je het vlees voor St. Patrick’s day met (Iers) bier zoals in deze Runder Pot Pie. Koken met bier is erg lekker en kent ook zijn do’s en don’ts, deze hebben we al eens op een rijtje gezet in de blog koken met bier.
Welke soort stoofvlees?
Welke soort (rund)vlees je gebruikt is afhankelijk van je smaak. Hou je van botermals, zacht stoofvlees met wat meer vet dan zijn riblappen of schenkel een goede keuze. Hou je van wat minder vet en iets meer structuur in het vlees dan zijn magere runderlappen of hacheevlees het vlees dat je zoekt. Wist je dat een van de meeste gestelde vragen is welke vlees het beste is voor de Hollandse hachee? Daar hebben we dan ook een populaire blog over geschreven.
Terug naar Ierland: lekker stoven een pint erbij, fijne St. Patrick’s Day!
Bron: Wikipedia
Foto: The Independent