De corona sluiting is wederom een grote slag voor de horeca, de deuren zijn dicht en het is niet duidelijk wanneer ze weer open kunnen. Ook de toeleveranciers van restaurants zijn hierdoor een groot deel van hun afzet kwijt. Voor slachterijen en slagers betekent dit echter niet dat er direct veel minder dieren worden geslacht.
De soorten vlees die in de horeca veel worden gegeten (zoals ribstuk, entrecote of kalfsoester) worden veel minder verkocht, maar komen nog steeds van het varken, rund of kalf. Deze delen worden op een andere manier gebruikt of bewaard. Omdat de opslagruimte beperkt is, zal soms zelfs een mooie entrecote in het gehakt of hamburger belanden! Zonde!
Het is nu dus het moment om mooie luxe stukken vlees bij de slager te vragen, daarmee help je de slager en heb je thuis een heerlijke, luxe feestmaaltijd!
Hieronder een lijstje met inspiratie
Entrecote
Biefstuk (van de haas)
Cote de boeuf
Rib-eye
Kalfsoesters
Kalfsschnitzel
Rib-eye
Entrecote
Kotelet
Kijk ook eens in onze uitgebreide verzameling recepten