Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Eiwit
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
    • Interviews
    • Nieuws
    • Blogs
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

Op naar het bikiniseizoen!

18-04-2017

De eerste zonnestralen hebben zich laten zien en we hebben al heel even mogen genieten van temperaturen boven de 20 graden. Heerlijk, die warmte op mijn witte winterhuid, maar er ontstond toch ook een lichte vorm van stress. Zulke temperaturen zijn namelijk voor mij het voorteken van het bikiniseizoen. Nu heb ik wel een gezond gewicht, maar die eerste zonnestralen zorgen er toch voor dat ik in deze tijd van het jaar wat extra aandacht besteed aan mijn voeding. En als ik zo om mij heen kijk ben ik niet de enige! In mijn omgeving zijn namelijk best veel mensen aan het lijnen, de een strenger dan de ander.

Nu geloof ik niet in heel strenge diëten, om nog maar te zwijgen over ‘wonderdiëten’,  dus ik ga aan de slag met de Schijf van Vijf als basis. Volkoren producten, magere zuivel, lekker veel groenten, fruit en mager vlees. Toen ik een vriendin vertelde dat dit mijn plan was, vroeg ze enigszins bezorgd of ik dan nog wel iets anders mocht eten dan een biefstuk. Gelukkig kon ik haar snel geruststellen, want de keuze is echt groot genoeg. Niet alleen bij rundvlees, maar ook bij kalfs- en varkensvlees.

Mijn collega-blogger Ubel heeft natuurlijk gelijk: vet hebben we nodig en het geeft smaak aan onze voeding. Maar voor het aankomende bikiniseizoen, kies ik toch liever voor mager: een runder- of sukadelapje, varkenshaas of een haaskarbonaatje, varkensfilet of kalfsfricandeau. En inderdaad, ook die biefstuk past goed in dit rijtje. Volop variatie, en nog lekker ook.

Het mooie van veel van deze magere vleessoorten is dat je ze bovendien heerlijk kunt bakkerellen. Bij deze bereidingstechniek gebruik je weinig vet, waardoor je stukje mager vlees ook mager blijft. Probeer het maar eens! Tegelijk weet ik: afvallen blijft een combinatie van minder energie binnen krijgen en meer energie verbruiken!

Het abonnement voor de sportschool loopt daarom gewoon door, de aanzet voor een gezonder eetpatroon is gemaakt en de zon heeft zich al van zijn beste kant laten zien. Nu is het wel weer een stuk frisser en lijkt de zomer ver weg. Maar ach, dan heb ik ook iets meer tijd voor mijn eet- en sportplannen. Het enige dat dan nog moet gebeuren als de zon zich weer meer laat zien? Op zoek naar een leuke bikini!

 

Marianne Smeets
Marianne Smeets

Marianne Smeets-Peeters is een Voedingswetenschapper met passie voor communicatie. Haar focus ligt op het snijvlak van voeding, gezondheid en communicatie. Bij Marianne ben je aan het juiste adres voor een heldere, wetenschappelijk onderbouwde teksten over voeding en gezondheid.

Overzicht van Marianne Smeets

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}