Vlees.nl

MENUMENU
  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Ubel Zuiderveld
      wo 30 jan

      De hotdog, heet en haute

      Ubel Zuiderveld
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

Op naar het bikiniseizoen!

18-04-2017

De eerste zonnestralen hebben zich laten zien en we hebben al heel even mogen genieten van temperaturen boven de 20 graden. Heerlijk, die warmte op mijn witte winterhuid, maar er ontstond toch ook een lichte vorm van stress. Zulke temperaturen zijn namelijk voor mij het voorteken van het bikiniseizoen. Nu heb ik wel een gezond gewicht, maar die eerste zonnestralen zorgen er toch voor dat ik in deze tijd van het jaar wat extra aandacht besteed aan mijn voeding. En als ik zo om mij heen kijk ben ik niet de enige! In mijn omgeving zijn namelijk best veel mensen aan het lijnen, de een strenger dan de ander.

Nu geloof ik niet in heel strenge diëten, om nog maar te zwijgen over ‘wonderdiëten’,  dus ik ga aan de slag met de Schijf van Vijf als basis. Volkoren producten, magere zuivel, lekker veel groenten, fruit en mager vlees. Toen ik een vriendin vertelde dat dit mijn plan was, vroeg ze enigszins bezorgd of ik dan nog wel iets anders mocht eten dan een biefstuk. Gelukkig kon ik haar snel geruststellen, want de keuze is echt groot genoeg. Niet alleen bij rundvlees, maar ook bij kalfs- en varkensvlees.

Mijn collega-blogger Ubel heeft natuurlijk gelijk: vet hebben we nodig en het geeft smaak aan onze voeding. Maar voor het aankomende bikiniseizoen, kies ik toch liever voor mager: een runder- of sukadelapje, varkenshaas of een haaskarbonaatje, varkensfilet of kalfsfricandeau. En inderdaad, ook die biefstuk past goed in dit rijtje. Volop variatie, en nog lekker ook.

Het mooie van veel van deze magere vleessoorten is dat je ze bovendien heerlijk kunt bakkerellen. Bij deze bereidingstechniek gebruik je weinig vet, waardoor je stukje mager vlees ook mager blijft. Probeer het maar eens! Tegelijk weet ik: afvallen blijft een combinatie van minder energie binnen krijgen en meer energie verbruiken!

Het abonnement voor de sportschool loopt daarom gewoon door, de aanzet voor een gezonder eetpatroon is gemaakt en de zon heeft zich al van zijn beste kant laten zien. Nu is het wel weer een stuk frisser en lijkt de zomer ver weg. Maar ach, dan heb ik ook iets meer tijd voor mijn eet- en sportplannen. Het enige dat dan nog moet gebeuren als de zon zich weer meer laat zien? Op zoek naar een leuke bikini!

 

Marianne Smeets
Marianne Smeets

Marianne Smeets-Peeters is een Voedingswetenschapper met passie voor communicatie. Haar focus ligt op het snijvlak van voeding, gezondheid en communicatie. Bij Marianne ben je aan het juiste adres voor een heldere, wetenschappelijk onderbouwde teksten over voeding en gezondheid.

Overzicht van Marianne Smeets

  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

wo 20 feb

Kweekvlees mogelijk niet duurzamer

Sommige manieren om vlees te ‘kweken’ zijn mogelijk slechter voor het klimaat dan de huidige vleesproductie. Zo meldt het wetenschapsblad Scientas. Onderzoekers werken in

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative